У Закарпатській області до переміщення сигарет контрабандисти намагаються залучати неповнолітніх

НАЗАД
19 квiтня 2016 09:56

У Закарпатській та Чернівецьких областях співробітники Держприкордонслужби України  спільно з прикордонниками Румунії продовжують нарощувати зусилля по боротьбі з контрабандною діяльністю.

У Закарпатській та Чернівецьких областях співробітники Держприкордонслужби України  спільно з прикордонниками Румунії продовжують нарощувати зусилля по боротьбі з контрабандною діяльністю.

Учора під час спільного патрулювання прикордонників відділу «Солотвино» Мукачівського загону та румунських прикордонників вдалося припинити спробу переміщення через кордон партії контрабандних сигарет. Крім 6 пакунків тютюну, що були виявлені біля кордону, також ведуться пошуки можливих причетних до переміщення сигарет порушників.

А прикордонники відділу «Великий Бичків» Мукачівського загону під час   патрулювання берегової відмілини  річки Тиса затримали трьох молодиків, які були у гідрокостюмах, та, скоріш за все «видивлялися» прикордонні наряди, щоб непомітно перемістити  контрабандний тютюн. Про дане затримання повідомлено взаємодіючі підрозділи та суміжну сторону. На затриманих громадян України, жителів Рахівського району, складено протокол за ч. 2 ст. 204-1. Рішення по порушниках буде прийняте в суді. 

Крім того, на відстані 50 м від держрубежу на напрямку н.п. Ділове прикордонний наряд зупинив невідомого та виявив неподалік 4 пакунки з 1850 пачками сигарет «Марбле». Про порушника, який виявися до того ж неповнолітнім, повідомлено по телефону його батьків. Під час встановлення особи з’ясовано, що хлопцю 14 років і він також є жителем Рахівського району. Перевіряючи даний напрямок прикордонники затримали ще двох осіб, які, як з’ясувалося, разом з юнаком доставляли контрабандний тютюн до кордону.

Варто зауважити, що у пошуках наживи організатори контрабанди не гребують ані здоров’ям, ані життям людей. Цього року зафіксовано два факти загибелі мешканців Закарпаття під час переправлення цигарок через Тису.  Перший випадок був зафіксований 21 лютого. Про виявлення на березі Тиси тіла невідомого чоловіка у гідрокостюмі інформація надійшла від румунських прикордонників. Загиблий виявився мешканцем с.Богдан Рахівського Закарпаття району та рахувався зниклим ще з жовтня 2015 року.

А 13 квітня українські прикордонники отримали чергове повідомлення від румунських колег про виявлення на березі тіла невідомого чоловіка  у гідрокостюмі. Його особу вже також встановлено. Це громадянин України, мешканець с. Великий Бичків Рахівського району. Доля цього чоловіка була невідома з початку березня.

Держприкордонслужба звертається до мешканців прикордоння із закликом не піддаватися на пропозиції зловмисників переправляти цигарки та не наражати своє життя та життя неповнолітніх дітей на небезпеку. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси