Лікарі Держприкордонслужби пройшли курс «Підтримка життя під час травми» та продемонстрували свої навики

НАЗАД
08 березня 2016 15:25

На базі Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України завершився навчальний курс «Підтримка життя під час травми. Українська програма», який базується на найсу

На базі Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України завершився навчальний курс «Підтримка життя під час травми. Українська програма», який базується на найсучасніших підходах в лікуванні травми. Він був проведений в рамках Меморандуму про співробітництво між прикордонним відомством та Громадською організацією «Захист Патріотів».

Навчання медичного персоналу організували представники «Захисту Патріотів». Воно було направлене на підвищення кваліфікації й навичок лікарів прикордонного відомства і Національної гвардії України необхідних для роботи з травмою. П’ятиденна інтенсивна програма складалася з семінарів, практичних станцій та симуляцій у реальному часі. Даний тренінг надав сильну базу знань, забезпечив практичні навички, при цьому фокусуючись на ефективній комунікації та командній роботі в ситуації високого ризику.

Кошти на проведення 4 таких курсів в Україні виділив Уряд Канади через канадсько-­українську фундацію. Світовим стандартам роботи з травмою лікарі Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України навчалися з 4 по 8 березня 2016 року, а до цього навчання вже пройшли лікарі МВС, СБУ та Міністерства оборони.

Сьогодні відбулася фінальна симуляція курсу. 25 курсантів, а це переважно лікарі за спеціальностями хірург, анастезіолог та травматолог, надавали першу допомогу «пораненим» з різними видами травм. Серед акторів, які грали постраждалих, також були ветерани АТО. Іспит вони складали під наглядом менторів, які вчили їх впродовж усього курсу. Серед інструкторів – кваліфіковані лікарі з України, а також їхні іноземні колеги, парамедики з багаторічним досвідом роботи з травмою та інструкторської діяльності. Частина інструкторів раніше були військовими в США та Великобританії​ і проходили службу в гарячих точках. Нині ж іноземні медики на запрошення «Захисту Патріотів» ділилися досвідом з лікарями в Україні.

Відмітимо, що в рамках співпраці Громадська організація «Захист Патріотів» протягом 2014-2016 років по програмі «Допомога під вогнем» допомогла Держприкордонслужбі в медичній підготовці більше 2,2 тисяч прикордонників. Крім того, вона передала в прикордонні підрозділи, перш за все, які перебували в районі проведення АТО, понад 1400 медичних аптечок стандарту НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси