(ВІДЕО) Прикордонники Харківщини не допустили вивіз до Росії більше 20 старовинних книг та посуду

НАЗАД
03 березня 2016 09:54

Більше 20 церковних книг 1840-1890 років видання, які, можливо, мають історичну та культурну цінність, та старовинний посуд виявили учора у пункті пропуску «Гоптівка», що українсько-рос

Більше 20 церковних книг 1840-1890 років видання, які, можливо, мають історичну та культурну цінність, та старовинний посуд виявили учора у пункті пропуску «Гоптівка», що українсько-російському кордоні.

Вивезти старовинні речі до Росії автомобілем «Дачія» намагався 40-річний житель Курахового Донецької області. Однак під час заходів контролю та аналізу поведінки чоловіка прикордонники прийняли рішення про поглиблений огляд автівки, якою він їхав, та спільно з митниками ретельно її перевірили. З’ясувалося, що під обшивками дверцят та в багажному відділенні чоловік спакував 21 книгу. В подальшому, в сумці чоловіка виявили цукорницю з кришкою з металу білого кольору, ймовірно зі срібла та періоду царської Росії. 

Товар було вилучено та передано представникам УСБУ в Харківській області. Вартість вилучених предметів та їх культурну або історичну цінність буде встановлено після здійснення експертної оцінки.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси