Державна прикордонна служба України в рамках співпраці з ЄС підвищує ефективність процедур прикордонного контролю

НАЗАД
16 лютого 2016 10:51

В Адміністрації Державної прикордонної служби України триває активна робота, направлена на вдосконалення прикордонної інфраструктури. В цьому напрямку відбувається системна співпраця з міжнародними інститу

В Адміністрації Державної прикордонної служби України триває активна робота, направлена на вдосконалення прикордонної інфраструктури. В цьому напрямку відбувається системна співпраця з міжнародними інституціями та реалізовуються проекти міжнародної технічної допомоги. Один з них направлений на розвиток ІТ-інфраструктури українських митної та прикордонної служб на українсько-польському кордоні за Програмою транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013». Загальний бюджет для прикордонного відомства був передбачений в розмірі більше 1,1 мільйона євро.

Даний проект направлений на підвищення ефективності прикордонного контролю та митних процедур на всій протяжності українсько-польського кордону. Зокрема розвиток ІТ – інфраструктури та створення механізму передачі знань та кращих практик ЄС дозволять значно пришвидшити оформлення у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краковець», «Шегині», «Смільниця» та «Ягодин».

Перший фінансовий транш на суму 660 тисяч євро надійшов на рахунки Держприкордонслужби у травні 2014 року. За цей період та у межах використання коштів було здійснено закупівлю автоматизованих робочих місць, серверного обладнання та кондиціонерів. Це обладнання нині розподілене між реципієнтами проекту та готується до введення в експлуатацію.

Наразі від Спільного органу управління проектом, яким є Міністерство регіонального розвитку Республіки Польща, очікується надходження доповнення до Грантового контракту для продовження реалізації проекту до 30 вересня 2016 року. Вже після цього планується здійснити закупівлю приладів паспортного контролю, комп’ютерного та мережевого обладнання, офісної техніки та засобів відеоспостереження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси