(ВІДЕО) В аеропорту «Бориспіль» Держприкордонслужба презентувала спрощені процедури прикордонного контролю для громадян України

НАЗАД
19 сiчня 2016 10:46

У найбільших повітряних воротах країни прикордонники продовжують впроваджувати експерименти, аби забезпечити спрощену та комфортну процедури контролю для подорожуючих.

У найбільших повітряних воротах країни прикордонники продовжують впроваджувати експерименти, аби забезпечити спрощену та комфортну процедури контролю для подорожуючих.

Зокрема, нині в аеропорту «Бориспіль» для громадян України суттєво спрощено процедуру проходження прикордонного контролю. Відтепер українці по прибуттю на Батьківщину зможуть за 3-5 секунд пройти паспортний контроль, що у свою чергу  дозволить пасажирам значно зекономити свій час. У рамках експерименту співробітники Державної прикордонної служби в «Борисполі» отримали змогу завчасно отримувати та обробляти інформацію щодо громадян України, які повертаються в Україну. На сьогодні усі авіаперевізники можуть після завершення реєстрації в аеропорту відправлення передавати до «Борисполя» дані про пасажирів. За час польоту уся інформація проходить обробку, тому під час перевірки документів прикордонникам достатньо лише звірити фото у паспорті із особою пред'явника. Попередня обробка даних про громадян дає змогу завчасно виявити осіб, стосовно яких виконуються доручення уповноважених державних органів.

Спрощеною процедурою проходження прикордонного контролю в аеропорту «Бориспіль» вже скористалося близько 100 тисяч громадян, від яких було отримано позитивні відгуки стосовно впровадження таких новацій та їх важливості. Такі нововведення дозволяють не лише зекономити час кожного окремого пасажира, але й сприяють уникненню черг перед лінією паспортного контролю.

Крім того, Держприкордонслужба спільно з аеропортом «Бориспіль» продемонструвала роботу модернізованої системи автоматизації паспортного контролю з функціями біометричного контролю підсистеми «Гарт-1/ЕНІ», яка дозволяє пасажиру самостійно, без залучення прикордонного наряду, проходити прикордонний контроль та нині використовується в тестовому режимі. Нова система запроваджується у рамках виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

На даний час тестування системи проводиться стосовно біометричних паспортів громадян України. При цьому вивчається питання щодо застосування системи і до власників біометричних паспортів іноземних країн. Нове обладнання складається з сучасних зразків турнікетів та кіосків для автоматизованої обробки даних з паспортних документів, у тому числі й з умонтованими електронними чипами. Також до нього входять технічні засоби та програмне забезпечення з розпізнавання обличчя і відбитків пальців, інші технічні засоби, які забезпечують контроль за переміщенням пасажирів, а це датчики, система блокування порушника, камери розпізнавання обличчя тощо. Обслуговування та контроль перетинання державного кордону пасажирами із застосуванням даної системи здійснюється лише одним військовослужбовцем, який одночасно може контролювати від 1 до 5 електронних воріт.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси