Офіційний уповноважений Державного департаменту США та Посол США в Україні здійснили передачу прикордонникам інженерної та іншої техніки

НАЗАД
08 жовтня 2014 14:36

Захід відбувся в рамках обговорення результатів реалізації спільних проектів щодо надання Держприкордонслужбі невідкладної допомоги та перспектив додаткової допомоги від Уряду США. У ході зустрічі сторони

8 жовтня на базі мобільного прикордонного загону відбулася зустріч керівництва Держприкордонслужби України з офіційним уповноваженим Державного департаменту США у справах Європи та Євразії пані Вікторією Нуланд і Надзвичайним та Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні паном Джеффрі Р. Пайєттом. Захід відбувся в рамках обговорення результатів реалізації спільних проектів щодо надання Державній прикордонній службі України невідкладної допомоги та перспектив додаткової допомоги від Уряду США.

У ході зустрічі сторони обговорили стан та подальші перспективи співробітництва у сфері безпеки та необхідні потреби у залученні допомоги з боку США. Не оминули увагою й ситуацію на сході та півдні України і завдання підрозділів Держприкордонслужби відповідно до мирного плану Президента України.

Також під час зустрічі присутні оглянули технічні засоби, обладнання та інші засоби, що були передані прикордонному відомству Урядом США. Зокрема, прикордонники вже отримали 45 одиниць техніки, серед якої вантажні автомобілі, тягачі, паливозаправники, мікроавтобуси, в тому числі броньовані, крани, екскаватори, трактори. Крім того, прикордонникам вже поставлено біноклі, переносні тепловізори, пневмокаркасні модулі, дизельні генератори, спальні мішки тощо.

Окрім вже отриманого обладнання на суму 3 мільйони доларів США для підрозділів Держприкордонслужби в даний час продовжуються закупівлі засобів автономного життєзабезпечення, броньованих патрульних автомобілів, тепловізорів та інженерної техніки ще на 12 мільйони доларів США. Також  у рамках співробітництва з Держдепартаментом США за програмою «Експортний контроль та безпека кордонів (EXBS)» планується закупити спеціальне обмундирування та засоби прикордонного контролю на суму 1,4 мільйона доларів США. На сьогодні вже отримано 1500 комплектів камуфляжу «Мультікам», прилади для поглибленої перевірки паспортів, технічні засоби прикордонного контролю.

У рамках ще одного спільного з Держдепартаментом США проекту міжнародної-технічної допомоги до кінця 2014 року прикордонному відомству, виходячи з поточної ситуації на кордоні, буде надано 36 броньованих позашляховиків, 70 переносних теплові зорів та 2300 бронежилетів та засобів екіпірування. Загальний бюджет даного проекту сягає майже 10 мільйонів доларів США.

По завершенню зустрічі сторони обмінялися відповідними Протоколами про раніше досягнуті домовленості, які були підписані ще наприкінці вересня. 

 

ФОТО Дмитра Сливного

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси