Одеські прикордонники затримали яхту, викрадену в Італії

НАЗАД
30 вересня 2013 13:38

Нещодавно прикордонники Одеського загону виявили в морі невідомий маломірний плавзасіб. Усі спроби виходу на зв'язок екіпаж яхти ігнорував та на великій швидкості рухався вздовж Кінбурнської коси.&

Нещодавно прикордонники Одеського загону виявили в морі невідомий маломірний плавзасіб. Усі спроби виходу на зв'язок екіпаж яхти ігнорував та на великій швидкості рухався вздовж Кінбурнської коси у бік острова Первомайський.

Для перехоплення судна в море вийшов прикордонний катер морської охорони з групою реагування на борту. Менше години знадобилось охоронцям кордону задля того, аби наздогнати та зупинити плавзасіб. Під час первинної перевірки було встановлено, що це моторна яхта під прапором Італії, яка вийшла з румунського порту «Суліна». На борту яхти знаходилось двоє чоловіків, один з яких був італійцем, а інший – громадянином Молдови.

Згодом виявилося, що саме італієць є капітаном яхти, проте документи на право керування даним плавзасобом у нього відсутні. Перегнати яхту до України вони начебто вирішили для додаткового заробітку. Пізніше опитувані заявили, що вони планували прибути до Каховки в один з яхт-клубів, де на них мав чекати громадянин України. Наш співвітчизник обіцяв надати допомогу в оформленні всіх необхідних документів для тимчасового ввозу яхти на територію України.

Така невідповідність у поясненнях, відсутність документів та хвилювання мандрівників вказували, що капітан навряд чи є власником даного плавзасобу.  Саме тому прикордонники направили запит до польового офісу Місії ЄС EUBAM. Звідти повідомили, що насправді яхта належіть зовсім іншому громадянину Італії, а кілька днів тому її у нього викрали.

Наразі на капітана яхти прикордонники склали адміністративні документи, а по факту крадіжки поінформували представників митниці та міліції. В даний час яхту вилучили, її попередня вартість сягає 2,5 мільйонів гривень. Тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси