Навіки пам'ять, навіки честь

НАЗАД
27 вересня 2022 16:47

Прикордонник Єгор військову кар’єру розпочав ще зовсім юним.

В 15 років став студентом «Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою», згодом продовжив навчання в Харківському Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Все дитинство Єгор мріяв присвятити своє життя благородній справі – захисту кордонів Батьківщини. Отримавши у 2021 році першу омріяну зірочку, вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу молодший лейтенант розпочав у Бердянському прикордонному загоні, де зарекомендував себе надійним бойовим побратимом.

Та світанок 25 лютого був останнім в його житті…Того дня молодий офіцер стояв на варті кордону й охороняв мир і спокій мільйонів українців. Разом з побратимами Єгор очолював прикордонник наряд на посту спостереження. Під час виконання бойового завдання лейтенант Кучменко Єгор загинув, усі його бойові товариші були важко поранені.

Молодий прикордонник віддав своє життя задля миру і свободи України. Героїчний подвиг вічно житиме в серцях рідних та бойових побратимів, які пліч-о-пліч боронили рідну землю від кремлівської орди. З часом рани загоїлись, мужні прикордонники повернулись у стрій аби продовжувати рухатись вперед, аж до Перемоги, от тільки рани на серці та біль втрати залишиться назавжди…

Посмертно молодшого лейтенанта Єгора Кучменко нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

В серцях людських ніколи не загинуть Герої, що за мир у вічний сон поринуть…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси