Напередодні та в період виборів Президента України кордон охоронятиметься посилено

НАЗАД
20 травня 2014 12:56

Державний кордон України буде охоронятися в посиленому режимі, що передбачає максимально ретельну перевірку всього, що буде переміщуватися через кордон, та жорсткий контроль із застосуванням всіх наявних с

Незважаючи на вкрай складну обстановку на державному кордоні України, Державна прикордонна служба вжила заходів для забезпечення недоторканності кордону під час  виборів Президента України,  забезпечення контролю осіб, транспортних засобів та вантажів.

Державний кордон України буде охоронятися в посиленому режимі, що передбачає максимально ретельну перевірку всього, що буде переміщуватися через кордон, та жорсткий контроль із застосуванням всіх наявних сил та засобів за «зеленим кордоном» між пунктами пропуску. Особлива увага та основне зосередження зусиль буде спрямоване на українсько-російську ділянку  кордону в межах Донецької та Луганської областей та на адміністративній межі між Херсонської областю та Автономною  Республікою Крим.

У  пунктах пропуску та поза ними виставляються додаткові прикордонні наряди,  лінію державного кордону прикрито за допомогою засобів технічного контролю, активізовано взаємодію з представниками СБУ та інших правоохоронних органів, суттєво посилено прикордонний контроль громадян Росії, які в’їжджають до України.

В умовах зростання напруженості в східному прикордонні України військовослужбовці Державної прикордонної служби на сьогодні залишаються головними гарантами територіальної цілісності нашої країни.  Проте в Донецькій та Луганській областях їм доводиться працювати в умовах постійних провокацій та психологічного тиску.

Заходи щодо посилення українсько-російського кордону:

-         всі пункти пропуску перекрити бетонними блоками та протитанковими їжаками, кількість смуг руху зменшена до мінімуму;

-         всі ділянки кордону посилено прикордонними резервами; 

-         створені резерви  прикриття – мотоманеврені  групи;

-         у всіх пунктах пропуску для упередження в’їзду екстремістів, ввезення зброї та засобів терору здійснюється посилений прикордонний контроль;

-         триває інженерне облаштування українсько-російської ділянки:  обладнано  понад  200 блокпостів,  400 вогневих позицій, 70 км траншей і перешкод на загрозливих ділянках, пошкоджено майже 200 об’їзних  доріг поза пунктами пропуску;

-         на оперативних напрямках встановлені сигнальні мінні поля та сигналізаційні системи.

Все це в комплексі дозволяє прикордонникам   виявляти у затриманих екстремістсько-налаштованих осіб зброю, боєприпаси, бронежилети, значну кількість валюти, пропагандистську літературу. 

У результаті вжитих заходів вдалося не допустити в’їзду  в Україну понад  200 громадянам  Російської Федерації, причетних до екстремістської діяльності, які у подальшому були передані до Служби безпеки України для проведення перевірочних заходів.

Також не пропускаються всі підозрілі особи, відносно яких є підстави вважати, що вони їдуть для дестабілізації обстановки в Україні.

В охороні правопорядку в прикордонні залучаються представники місцевих сил самооборони та народних дружин, формуються блокпости з патріотично налаштованого населення прикордоння.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси