На Закарпатті прикордонники показали дітям, як патрулюють кордон

НАЗАД
26 березня 2023 11:09

Прикордонники зустрілися із дітьми, яким довелося тікати від війни з росією.

У рамках заходів, організованих спільно із Благодійним фондом «Восток-SOS», військовослужбовці відділу «Косино» запросили до себе у гості постраждалих від військової агресії на сході країни дітей, їх мам, бабусь та дідусів.

Важко уявити, через які випробування довелось пройти маленьким українцям та їх найріднішим людям, щоб врятуватися від збройної агресії.

Сьогодні всебічна підтримка українцями один одного є дуже важливою. Саме тому, метою зустрічі із малечею прикордонників, більшість з яких є учасниками бойових дій на сході країни, окрім ознайомлення із облаштуванням спільних з ЄС кордонів, стало бажання подарувати діткам та їх рідним частинку свого тепла, позитивного настрою, а також віру в наших захисників та впевненість у перемозі над ворогом.

Охоронці кордонів показали гостям озброєння та техніку, яку використовують у своїй повсякденній діяльності. Розповіли, як відбувається оформлення громадян, які перетинають кордон. Показали інженерне облаштування «зеленої» ділянки державної межі та навіть продемонстрували, як виорюють контрольно-слідову смугу.

Чи не найбільше захоплення у присутніх викликала демонстрація роботи службових собак, натренованих на пошук заборонених до переміщення через кордон предметів, а також пошук та затримання порушників кордону.

Наостанок прикордонники запросили дітлахів і дорослих у справжній військовий намет та пригостили смачною польовою кашею та солодощами.

Щасливі усмішки гостей стали найкращою винагородою для охоронців державних рубежів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси