На Закарпатті подружжя організувало нелегальний бізнес з переправляння військовозобов’язаних за кордон

НАЗАД
02 вересня 2022 14:15

Організатора каналу затримали ще у липні, після того, як прикордонники відділу «Лужанка» перепинили на шляху в Угорщину двох жителів Донеччини.

Оперативники Мукачівського загону встановили, що за допомогу нелегально перетнути кордон з України затриманий брав з кожного підопічного ухилянта по 2250 доларів США. Він на власному автомобілі BMW доставляв клієнтів з Ужгорода у прикордоння. Підозрюваному в організації каналу суд обрав запобіжний захід - 60 діб під вартою або грошову заставу у розмірі 208 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування справи щодо організації нелегального переправлення осіб через кордон (ст. 332 ККУ) слідчі Нацполіції встановили інших функціонерів цього каналу. Як з’ясувалося, глава сім’ї долучив до нелегального бізнесу також свою дружину та жителя одного з населених пунктів, розташованого біля кордону з Угорщиною.

Учора їм також оголосили про підозру. У разі доведення вини фігурантів кримінального провадження, їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та затримання правопорушників проводили співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону та слідчі ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси