На українсько-білоруському кордоні закінчено сезонний пропуск громадян для збору дикоросів

НАЗАД
19 березня 2013 12:15

 

Учора закінчився термін сезонного пропуску громадян на українсько-білоруській ділянці кордону для збору дикоросів.

 

Учора закінчився термін сезонного пропуску громадян на українсько-білоруській ділянці кордону для збору дикоросів.

Збір грибів та ягід є чи не єдиним засобом забезпечення сімей прикордоння. До нього залучаються майже усі члени родин, включаючи неповнолітніх. Інколи це спричиняє низку порушень прикордонного режиму.

Для стабілізації обстановки в прикордонні, яка склалась у попередні роки, та запобігання масовим порушенням режиму державного кордону було організовано сезонний пропуску громадян для збору дикоросів. Відповідний документ про здійснення організованого пропуску громадян 5 липня минулого року під час зустрічі підписали керівники прикордонних відомств України та Республіки Білорусь. Як результат, місцеві жителі 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області мали можливість перетинати кордон в тимчасових місцях пропуску та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Цього року на виконання домовленостей між урядами та прикордонними відомствами двох країн діяли три тимчасових місця пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове», в яких за сезон збору дикоросів було пропущено більше 83 тисяч осіб. Загалом під час пропуску громадян на цій ділянці вартовим кордону вдалося забезпечити дотримання режиму держкордону, не допустити його порушення місцевими жителями та досягнути стабільності обстановки в прикордонні. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси