На Волині прикордонники встановили злочинців, які умисно пошкодили прикордонну інфраструктуру

НАЗАД
24 травня 2017 12:17

Державна прикордонна служба України продовжує проводити низку системних заходів, направлених на протидію організованій злочинності на кордоні.

Державна прикордонна служба України продовжує проводити низку системних заходів, направлених на протидію організованій злочинності на кордоні. Заходи проводяться у тісній співпраці з усіма взаємодіючими органами та колегами з суміжних країн. Зокрема, прикордонники Луцького загону тільки в напрямку протидії контрабанді сигарет спільними зусиллями з польськими колегами припинили незаконне переміщення через кордон більше 100 тисяч пачок сигарет.

Такі дії викликають невдоволення протиправних елементів з числа мешканців прикордоння, які причетні до незаконного бізнесу. Тому ними останнім часом обрано тактику провокаційних дій, направлених на дискредитацію прикордонних підрозділів, в тому числі шляхом висловлення погроз та руйнуванням прикордонної інфраструктури.

Так, в квітні невідомі особи умисно пошкодили інженерно-технічні загородження на ділянці відділу прикордонної служби «Новогрузьке». За інформуванням прикордонників слідчим відділом Любомльського відділу поліції було внесено дані до ЄРДР про виявлене кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 194 КК України «Умисне пошкодження майна».

Проведені співробітниками прикордонних оперативно-розшукових підрозділів заходи дозволили встановлено ряд причетних до цього злочину мешканців сіл Забужжя та Гуща. З метою виявлення ознак вчинення ними протиправних дій, на підставі ухвал районного суду, спільно з представниками поліції було проведено обшуки їхніх приватних господарств.

За результатами обшуків були виявлені елементи пошкоджених інженерних загороджень та слюсарний інструмент. Крім цього, правоохоронці виявили 5 надувних човнів та 12 радіостанцій «Baofeng»,  які порушники могли використовувати під час протиправної діяльності на кордоні.

На даний час триває слідство, проводяться відповідні експертизи.     

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси