На Сумщині двоє громадян Узбекистану намагалися підкупити прикордонників доларами США та російськими рублями

НАЗАД
19 липня 2017 09:33

Два випадки пропонування хабарів іноземцями задокументували прикордонники Сумського загону.

Два випадки пропонування хабарів іноземцями задокументували прикордонники Сумського загону. Так, учора до пункту пропуску «Катеринівка» пішки на вихід до Росії прибув громадянин Узбекистану. Під час проходження прикордонного контролю прикордонний наряд Сумського загону в паспортному документі чоловіка виявив наявність 4-х підроблених відміток Держприкордонслужби про перетинання державного кордону України. Крім цього, охоронці кордону встановили, що іноземець перевищив термін перебування на території України майже на 500 діб.

У ході з’ясування обставин виявлених правопорушень, відповідальність за які передбачена ст. 358 КК України та ст. 203 КУпАП відповідно, іноземець з метою уникнення відповідальності та безперешкодного перетину кордону, запропонував прикордоннику грошову винагороду в сумі 100 доларів США.

Також сьогодні вночі, в залізничному пункті контролю «Хутір-Михайлівський» ще один громадянин Узбекистану намагався підкупити охоронців кордону. Під час проходження прикордонного контролю чоловік, який в’їжджав в Україну поїздом «Москва-Львів», надав прикордонникам паспортний документ та грошову винагороду в розмірі 500 російських рублів за безперешкодний перетин кордону, а саме – за проставлення в паспорті відповідних відміток Держприкордонслужби з метою продовження терміну реєстрації на території РФ.

Наразі правоохоронці вжили всіх необхідних заходів для припинення виявлених правопорушень, а самих правопорушників передали представникам Національної поліції для прийняття визначених законодавством правових рішень.

За порушення встановленого терміну перебування в Україні на громадянина Узбекистану, який слідував через пункт пропуску «Катеринівка», складені відповідні адміністративні матеріали. Крім цього, до компетентних правоохоронних органів направлені повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 та ст. 369 КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси