На Одещині прикордонники врятували двох рибалок, що потерпали від негоди у морі

НАЗАД
23 жовтня 2012 16:25

Учора вранці прикордонники відділу «Іллічівськ», що на Одещині, отримали повідомлення про те, що на траверзі річки Барабоя поблизу селища Грибівка в море зносить двох осіб на надувному човні.

Учора вранці прикордонники відділу «Іллічівськ», що на Одещині, отримали повідомлення про те, що на траверзі річки Барабоя поблизу селища Грибівка в море зносить двох осіб на надувному човні.

За словами чоловіків, що потерпали в морі, прагнучи порибалити, вони вийшли на двох гумових човнах у гирло річки Барабоя. Проте шквальним вітром їх швидко віднесло у відкрите море, вони навіть не встигли оговтатись. При цьому, човен одного з рибалок почав протікати і згодом затонув. Його володарю довелося вплав діставатися човна свого товариша по захопленню. Проте, й другий човен був зовсім не пристосований до таких умов експлуатації. Борючись зі шквальним вітром та хвилями, чоловіки не гаяли дорогоцінного часу й змогли додзвонитися до представників МНС, які, в свою чергу, повідомили про потерпаючих прикордонників.

Охоронці кордону, спільно з колегами з Одеського загону Морської охорони, відразу ж розпочали рятувальну операцію. Зателефонувавши потерпаючим від стихійного лиха рибалкам, прикордонники з’ясували, на якій відстані від берега вони знаходяться. Від відділу прикордонної служби «Іллічівськ» у море вийшов малий катер Морської охорони, який попрямував у вказаний район пошуку. Окремо, прикордонний дільничний інспектор організував вихід у море рятувального моторного човна з одного з причалів навпроти ділянки пошуку. Оскільки візуально рибалок видно вже не було, обидва екіпажі розподілили між собою райони пошуку та почали обстеження. За годину пошуків рятівникам вдалося таки виявити потерпаючих у морі рибалок.

Врятованих, 47 та 51-річного мешканців села Грибівка, прикордонники доставили до берега в Іллічівському порту, але, враховуючи специфіку покладених завдань, винесли обом чоловікам попередження за несанкціонований вихід в море. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси