На Львівщині затримали літальний апарат, який перевозили в кузові вантажівки

НАЗАД
17 травня 2013 09:04

Охоронці кордону відразу провели заходи з виявлення та затримання порушників, організували взаємодію з правоохоронними органами та встановили можливі місця злету та посадки.  

 

Транспортний засіб, в кузові якого знаходився дельтаплан, зупинили сьогодні вранці співробітники Держприкордонслужби спільно зі співробітниками ДАІ на Львівщині.

Напередодні прикордонники отримали інформацію про можливу протиправну діяльність, під час якої буде використовуватися малий літальний апарат. Охоронці кордону відразу провели заходи з виявлення та затримання порушників, організували взаємодію з правоохоронними органами та встановили можливі місця злету та посадки. Одне з ймовірних місць знаходилося в Жовківському районі, яке раніше використовувалась літальними апаратами для проведення сільськогосподарських робіт. Для спостереження за повітряним простором прикордонники застосовували додаткові прикордонні наряди, прилади нічного бачення та переносні тепловізори й тепловізійні комплекси. За місцем можливої появи літального апарату постійно слідкувала мобільна група. Невдовзі правоохоронці помітили, як зі злітної смуги здійнявся малий літальний апарат, а від неї від’їхав вантажний транспортний засіб. Прикордонники негайно здійснили доповідь за паролем «Ефір» та провели документування правопорушення. Затримувати порушників вирішили при посадці.

По даному факту було проінформовано прикордонників Польщі. Також організована співпраця зі співробітниками ДАІ мала виявити транспортні засоби, які можуть перевозити літальний апарат. Окремі наряди обстежували місця можливої посадки дельтаплану.

Вже за деякий час один з прикордонних нарядів почув шум двигуна літального апарату, а згодом співробітники прикордонного відомства та інспектори ДАІ поблизу міста Жовква для перевірки зупинили вантажний автомобіль «ДАФ» під керуванням нашого співвітчизника. В кузові його автомобіля правоохоронці й виявили дельтаплан.

Наразі по даному факту працює слідча група та з’ясовуються обставини у водія транспортного засобу. Також встановлюються інші особи причетні до правопорушення. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси