На кордоні з Угорщиною затримали двох чоловіків, які намагалися перемістити сигарети

НАЗАД
04 березня 2023 10:57

Учора ввечері прикордонники Чопського загону затримали двох громадян України, які намагалися перенести до Угорщини партію безакцизних тютюнових виробів.

Рух невідомих у напрямку держрубежу військовослужбовці відділу «Соломоново» зафіксували за допомогою спеціальних технічних засобів. У район спрацювання одразу вислали групу та оперативних співробітників загону.

У ході пошукових заходів прикордонники виявили поблизу населеного пункту Чоп двох чоловіків, які рухалися в бік держрубежу та несли три пакунки з сигаретами.

Коли правопорушники помітили прикордонний наряд, одразу вдалися до втечі. Аби зупинити втікачів, правоохоронцям довелося здійснити попереджувальний постріл.

Чоловіки мали при собі паспортні документи та виявилися жителями міста Чоп. У їхніх пакунках нарахували 3750 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України.

Затриманих доставили в прикордонний підрозділ з метою з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Також у діях чоловіків вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця чи працівника ДПСУ».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси