На кордоні з Білоруссю тривають посилені заходи з охорони та захисту

НАЗАД
25 листопада 2021 14:02

Зважаючи на потенційні ризики загострення ситуації, тривають заходи з посилення українсько-білоруського кордону та консолідації зусиль всіх задіяних сил і засобів.

Як вже повідомлялося, з вечора 23 листопада розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся». Для керування операцією сформовано трирівневу систему управління з Міжвідомчим координаційним штабом, регіональними штабами та координаційними групами. На засіданні штабу учора представники усіх залучених суб’єктів вкотре обговорили порядок реалізації спільних дій. Окрім цього, з врахуванням досвіду країн ЄС, триває опрацювання розпорядчих документів, які дадуть змогу оперативно і ефективно реагувати на сучасні загрози на кордоні.

В рамках операції у прикордонних районах та на кордоні на службу виходять спільні з представниками Нацгвардії та Нацполіції наряди, встановлено додаткові контрольні пости та патрулюються під’їзні шляхи до кордону. Забезпечено повітряний моніторинг лінії державного кордону.

Відмітимо, що на даний час на посилені перебувають визначені резерви у всіх областях, що межують з Білоруссю та продовжується облаштування місць їх дислокацій. Також проводяться заходи з укріплення кордону на напрямках ймовірних правопорушень, для цього сформовані необхідні інженерні групи.

Масштабні заходи з посилення спроможностей реагування на нестандартні ситуації продовжуються. Зокрема, триває підготовка до спільного тактико-спеціального навчання, в рамках якого прикордонники з представниками Національної гвардії, Національної поліції, Збройних Сил України, ДСНС проводять необхідні тренування органів управління, злагодженість всіх сил з локалізації кризових та нестандартних ситуацій на кордоні.

Нагадаємо, що для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави учора Уряд виділив МВС та Міноборони майже 214 млн грн. Це дозволить зміцнити вразливі ділянки кордону та забезпечити додаткові сили захисту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси