На Харківщині та Львівщині прикордонники затримали 7 порушників кордону

НАЗАД
17 серпня 2017 11:08

На Харківщині, в рамках проведення спільної операції «Мігрант», прикордонники за попередньою інформацією оперативних підрозділів спільно з співробітниками управляння боротьби зі злочинами, пов’язаних з торгівлею людьми, затримали 3 порушників державного к

На Харківщині, в рамках проведення спільної операції «Мігрант», прикордонники за попередньою інформацією оперативних підрозділів спільно з співробітниками управляння боротьби зі злочинами, пов’язаних з торгівлею людьми, затримали 3 порушників державного кордону, серед яких була дитина.

Так, учора прикордонний наряд відділу «Вовчанськ» Харківського загону на напрямку населених пунктів Красне (РФ) – Охрімівка (Україна) затримали 20-річного громадянина України та 32-річного громадянина РФ з неповнолітньою дитиною. Для з’ясування всіх обставин затриманих було доставлено до прикордонного підрозділу для проведення фільтраційних заходів та складання необхідних процесуальних документів. В ході співбесіди з’ясувалося, що українець намагався переправити через державний кордон поза пунктом пропуску двох росіян, адже чоловікові було заборонено в'їжджати на територію України.

По даному факту відносно українця до компетентних органів направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за статтею 332 кримінального кодексу України. На росіян складені матеріали за статтею 204-1 кодексу України про адміністративне правопорушення. Подальшу долю росіян вирішить суд.

Також учора, на ділянці відповідальності відділу «Дергачі» на напрямку населених пунктів Журавліка (РФ) – Токарівка (Україна), завдяки інженерно-технічному облаштуванню державного кордону, прикордонники виявили та затримали 2 осіб без документів, зі слів громадяни Республіки Молдова. Вони намагалися перетнути державний кордон України поза пунктом пропуску.

Мандрівників також притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 кодексу України про адміністративне правопорушення. Їх подальшу долю також вирішить суд.

Крім того, учора на Львівщині прикордонники затримали двох порушників кордону, які пішки прямували до Польщі.

Співробітники відділу «Шегині» у двох випадках попередили незаконне перетинання кордону громадянами України та Гани. Так вчора вдень, дільничний інспектор прикордонної служби отримав інформацію від мешканців прикордоння про невідомого, що перебував у селі та попрямував до кордону. Невдовзі прикордонники знайшли вказаного чоловіка, зі слів жителя Житомирської області 1987 року народження, без документів. Громадянин пояснив що до Польщі прямував в пошуках заробітку.

Близько 21-ї години прикордонники цього ж відділу затримали нового шукача кращої долі. Знову ж таки дільничному інспектору зателефонували місцеві та повідомили про африканця, якого бачили в селі. На цей раз охоронці кордону зупинили жителя Золотого Берега, громадянина Гани. Чоловік також не мав жодних документів і прямував до Європи.

В обох випадках громадян було затримано в адміністративному порядку, а за свої дії, спробу незаконного перетинання державного кордону України, вони відповідатимуть перед судом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси