На Харківщині прикордонники викрили схему переміщення товарів на непідконтрольну Україні територію

НАЗАД
03 травня 2017 14:58

На Харківщині співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Державної фіскальної служби та прокуратури викрили схему незаконного постачання товарів на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької та Луганської областей транзитом через

На Харківщині співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Державної фіскальної служби та прокуратури викрили схему незаконного постачання товарів на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької та Луганської областей транзитом через Росію.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів наприкінці квітня цього року в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, оперативними співробітниками Держприкордонслужби був виявлений вантажний автомобіль, який здійснював перевезення партії електрообладнання до Кіпру транзитом через територію РФ. Під час фільтраційних заходів з водієм авта, мешканцем Донеччини 1987 року народження, з’ясувалося, що виявлений вантажний автомобіль здійснював незаконне перевезення вантажу до тимчасово непідконтрольної українській владі території Донецької та Луганської областей.

За результатами подальших заходів спільною міжвідомчою групою у складі прикордонників, співробітників податкової міліції та прокуратури Харківської області було встановлено українське підприємство, яке відповідно до товаро-супровідних документів постачало товари власного виробництва до Кіпру транзитом через територію РФ. Натомість, після перетину державного кордону України, на території Росії відбувалась заміна пакету документів, згідно з якими, машини з вантажем прямували територією Росії та через закриті пункти пропуску на тимчасово непідконтрольну українській владі територію в Донецькій та Луганській областях.

За вказаним фактом ДФС в Харківській області розпочато кримінальне провадження, а автомобіль та вантаж відповідно до рішення суду були вилучені встановленим порядком. Загальна сума вилучених товарів склала близько 5 мільйонів гривень.

Згодом в рамках вищезазначеного кримінального провадження, в м. Дніпро, за адресою розташування підприємства, яке здійснювало відправку товару виявленого в пункті пропуску «Гоптівка», правоохоронці провели обшуки. За його результатами було вилучено документацію, яка свідчила про його відправку, печатки та пристрій для пломбування. У ході опитування осіб, які є фігурантами справи, встановлено, що вказані поставки товарів здійснювались на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Донецької та Луганської областей.

Продовжуючи оперативно-розшукові заходи, у минулі вихідні, прикордонниками, в пункті пропуску «Гоптівка», був виявлений вантажний автомобіль марки «Вольво» з напівпричепом. Проведенні з водієм даного авта, 54-річним мешканцем Харківщини, перевірочні заходи дозволили виявити товаро-супровідні документі з ознаками підробки, а саме неспівпадіння місця фактичного розвантаження з місцем розвантаження, яке зазначене у документах. Також було з’ясовано, що водій прямував з Харкова до міста Донецьк, що на тимчасово неконтрольованій території, а точну адресу йому повинні були повідомити вже у місті. Про дану ситуацію прикордонники повідомили відповідні правоохоронні органи. На даний момент тривають подальші слідчі та розшукові заходи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси