Молитиметься кожен українець за тих, хто захищаючи помер…

НАЗАД
03 вересня 2022 12:01

Військова служба полонила дитяче серце Артема змалку.

Закінчивши навчання в гімназії рідного міста Рівне, він вступив до Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Далі, роки наполегливого навчання в Національній академії Державної  прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. У 2020 році, отримавши перше офіцерське звання, розпочав службу у Бердянському прикордонному загоні.

Завжди старанний, уважний до колег та підлеглих, молодий офіцер швидко завоював авторитет товаришів та став невід’ємною частиною великої прикордонної родини.

Але безжального ранку 24 лютого 2022 року широкомасштабна війна змінила усе… Старший лейтенант Супрун разом з бойовими побратимами першими зустріли наступ, а згодом вибули для здійснення охорони та оборони визначених рубежів.  

Під постійними обстрілами, вдень і вночі, без сну і перепочинку мужній прикордонник разом з побратимами виконував бойові завдання, аби стримати ненаситного та агресивного ворога й захистити рідну землю.

3 травня 2022 року серце молодого прикордонника не витримало та зупинилось навіки…

У рідному місті героя-прикордонника Рівне, на Майдані Незалежності, встановлено пам’ятний щит. На ньому його очі, що так пильно дивляться з полотна, ніби благають: «Тільки тримайтеся! Ні кроку назад! Ми переможемо!».

Подвиг Артема залишиться не лише в пам’яті  містян, а й у серцях мільйонів українців, які виборюють право на мирне майбутнє на своїй землі.

Посмертно Артема Супруна нагороджено медаллю «За жертовність і любов до України» та відзнакою «Почесного громадянина Рівного».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси