Міжнародні експерти завершили аналіз нормативно-правової бази у сфері перевірки документів та транспортних засобів

НАЗАД
29 сiчня 2017 13:35

Протягом двох тижнів (17-27 січня 2017 року) в Адміністрації Державної прикордонної служби України тривала робота групи експертів прикордонних відомств Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польщі та Литовської Республіки з оцінки та аналізу норма

Протягом двох тижнів (17-27 січня 2017 року) в Адміністрації Державної прикордонної служби України тривала робота групи експертів прикордонних відомств Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польщі та Литовської Республіки з оцінки та аналізу нормативно-правової бази у сфері інтегрованого управління кордонами. Особлива увага приділялась  законодавчій базі, пов’язаної з прикордонною перевіркою документів та транспортних засобів.

На початку другого тижня в рамках спланованих заходів відбувся спільний з міжнародними експертами проекту TWINNING в Державній фіскальній службі України візит до пункту пропуску через державний кордон «Сенківка» на українсько-російському кордоні. Відвідування типового пункту пропуску відбулось з метою ознайомлення з практичною реалізацією правових аспектів прикордонного контролю документів та транспортних засобів.

Варто нагадати, що під час попереднього заходу проекту спільна група відвідала пункт пропуску «Нові Яриловичі» на українсько-білоруському кордоні, в якому проводяться інноваційні заходи щодо спрощення прикордонних і митних процедур та створення комфортних умов перетину кордону для подорожуючих.

В подальшому експертами проведено юридичний семінар з оцінки чинного українського законодавства з питань прикордонного контролю та визначення шляхів щодо приведення його до стандартів ЄС. До цієї роботи були залучені керівники відділів прикордонного контролю окремих регіональних управлінь. За результатами поглибленого аналізу нормативно-правової бази з питань прикордонного контролю зроблено висновки що відсутні суттєві розбіжності з європейськими стандартами. Експертами опрацьовані рекомендації щодо удосконалення українського законодавства.

По закінченню семінару для представників прикордонного відомства проведено презентації щодо організації прикордонного контролю облаштування пунктів пропуску та наявної нормативно правової бази в Федеративній Республіці Німеччина, Республіці Польща та Литовській Республіці.

Наступний захід у рамках проекту TWINNING планується зосередити на вивченні ІТ аспектів існуючих систем перевірки паспортних документів та аналізу ризиків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси