Минулого року інспектори прикордонного контролю оформили на кордоні 93 мільйони осіб та 21 мільйон автомобілів

НАЗАД
07 лютого 2013 12:11

7 лютого в Адміністрації Державної прикордонної служби України підбили підсумки діяльності у сфері прикордонного контролю та  заохотили інспектор

7 лютого в Адміністрації Державної прикордонної служби України підбили підсумки діяльності у сфері прикордонного контролю та  заохотили інспекторів прикордонної служби, які безпосередньо здійснюють прикордонний контроль в пунктах пропуску через державний кордон. Відзначення кращих прикордонників відбулося за результатами їх роботи у 2012 році та оцінювалося за напрямами: за кращу паспортну роботу, кращу оглядову роботу та культуру прикордонного контролю.

Під час заходу керівництвом прикордонного відомства було відзначено високий професіоналізм, продемонстрований інспекторами прикордонного контролю, особливо – під час підготовки та проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012.

Варто зауважити, що для забезпечення проведення футбольного дійства в визначених 32 основних та 20 додаткових пунктах пропуску були задіяні майже 9 тисяч співробітників прикордонного відомства. Новації, застосовані під час пропускних операцій, дозволили спростити та пришвидшити процедуру перетину кордону для вболівальників. Всього під час чемпіонату через кордон було пропущено понад 1500 організованих груп вболівальників, оформлено 1500 літаків, близько 650 автобусів та 22,5 тисячі транспортних засобів, якими слідували організовані вболівальники футбольного чемпіонату Європи.

За сумлінне виконання обов’язків кращих інспекторів нагородили відомчими відзнаками, грамотами та грошовими преміями. Також були відзначені і органи охорони державного кордону, де ця робота здійснювалась найкраще. Переможцями визнали Луцький та Білгород-Дністровський прикордонні загони, а також окремий контрольно-пропускний пункт «Київ», а їх керівникам вручили перехідні кубки.

Загалом минулого року на державному кордоні прикордонники оформили близько 93 мільйони осіб та понад 21 мільйон транспортних засобів. Пропуск здійснювався в 252 пунктах пропуску, з яких 158 міжнародних, 34 міждержавних й 60 місцевих, та які функціонують на сьогоднішній день. Крім цього за незаконне перетинання державного кордону затримано понад 1900 осіб та майже 4500 порушників режиму у пунктах пропуску, вилучено 653 одиниць зброї, 10,7 тисяч штук боєприпасів, близько 107 кілограмів наркотичних речовин, понад 11 кілограмів вибухівки та затримано товарів на загальну суму майже 164 мільйони гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси