Майбутні морські прикордонники пройшли стажування у загонах Морської охорони

НАЗАД
14 березня 2023 10:23

Курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» протягом кількох тижнів на практиці опановували корабельну справу.

Хлопці свідомо обрали навчання за держзамовленням Державної прикордонної служби України і пройшли стажування на кораблях та катерах Морської охорони.

Передусім стажери поспілкувалися з командуванням загонів, відповідні фахівці провели інструктажі з особистої та пожежної безпеки, охорони праці та корабельних правил, а також правил поводження зі зброєю.

З перших днів стажування майбутні моряки-прикордонники занурилися у специфіку несення служби на морській і річковій ділянці державного кордону, зокрема, практично відпрацьовували кораблеводіння, експлуатацію корабельних енергетичних установок, засобів зв’язку, ракетно-артилерійського озброєння, боротьбу за живучість корабля тощо.

Перші в житті виходи в море, на бойове чергування – найяскравіша подія стажування. На виходах «новачки» не лише виконували обов’язки за посадами, згідно індивідуальних планів стажування, а й залучалися до несення вахтової служби, заходів бойової підготовки, вчилися прокладати на картах курс корабля.

Один із стажерів-курсантів, старшина 2 статті Павло Дмитрієв, не вперше збирав враження і почувався в морі досить впевнено, адже до навчання проходив строкову службу мотористом одного з кораблів Морської охорони.

«Зараз немає часу зволікати, адже треба бити ворога. І тому кожен з нас має бути там, де від нас буде найбільша користь для Батьківщини. За час стажування я та мої однокурсники пересвідчилися в тому, що екіпажі КаМО та КрМО є дуже професійними, злагодженими, єдиними. Витримка цих людей – взірцева. Нам аж кортить якнайшвидше стати повноцінними членами таких екіпажів й разом з ними захищати Україну. До нашої країни вдерся підступний ворог, чисельною навалою, потужно озброєний і задурений пропагандою. Проте українців ворогу ні за що в житті не здолати! Бо маємо найвищу мотивацію – боронимо свій дім, своїх рідних, свою Батьківщину!» - стверджує Павло.

Курсанти лишилися вкрай задоволеними тим, що для опанування морського практикуму їх відразу ж було розподілено по екіпажах корабельно-катерного складу. За умов воєнного стану, термін їхнього навчання скорочений, тому набуття практичних навичок є зараз вкрай потрібним й корисним. Хлопці молоді, завзяті, свідомі, вмотивовані та сміливі. Їх не лякає війна, навпаки – вони прагнуть якомога швидше отримати офіцерські звання, та  разом з іншими воїнами давати гідну відсіч ворогу. Непохитно вірять у нашу Перемогу, після якої мають доволі амбітні плани – відмінно опанувати морський фах, стати командирами катерів та кораблів Морської охорони та, навіть, адміралами.

Отримавши практичні навички, курсанти взяли курс на складання держіспитів. Незабаром, вже лейтенантами, вони обіймуть посади в екіпажах кораблів та катерів Морської охорони.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси