Ліцеїсти-прикордонники зустріли День знань у нових, більш безпечних умовах

НАЗАД
01 вересня 2022 17:29

Їх навчальний заклад, що був у Сумах, потрапив під обстріл на початку повномасштабного вторгнення рашистів.

День знань ліцеїсти зустріли подалі від кордону з ворогом.

Сьогодні в Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Держприкордонслужби України відбулось урочисте шикування з нагоди початку нового навчального року та Дня знань.

Розпочався захід з виконання Державного Гімну України та підняття Державного прапора. Згадали в цей день і тих, кого рідні не дочекалися додому, та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Захисників Батьківщини, які загинули в боротьбі за вільну та незалежну Україну.

З Днем знань та початком занять колектив ліцею привітали заступник Голови Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Сердюк та ректор Національної академії Держприкордонслужби України генерал-майор Олександр Луцький. Також на зібранні були присутні представники Хмельницької міської ради та Хмельницької обласної військової адміністрації, які забезпечували сприяння налагодженню навчального процесу ліцеїстів у нових умовах. Адже Сумщину, де раніше відбувався навчальний процес ліцеїстів, росіяни обстрілюють щоденно.

Заступник очільника прикордонного відомства передав колективу ліцею вітання від Голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека. «На жаль, для багатьох українських учнів сьогоднішній день пройде під канонади ворога, який штурмує нашу рідну землю. Завдяки українським воїнам, які щодня ведуть запеклі бої на сході та півдні держави, ми сьогодні мали змогу тут зібратися. Саме українські Герої боронять нашу незалежність, яку ми з вами маємо зберегти та передати у спадок наступним поколінням», – додав від себе генерал-майор Сергій Сердюк.

На завершення заходу юні ліцеїсти, під звуки духового оркестру, урочистим маршем покрокували на планові заняття.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси