(ВІДЕО) Курсанти-прикордонники присягнули на вірність Українському народові

НАЗАД
04 вересня 2021 13:38

Сьогодні, на Майдані Незалежності міста Хмельницький, 340 першокурсників Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Загалом лави академії цьогоріч поповнили 380 курсантів, з яких 312 хлопців та 68 дівчат.

Після вступу, протягом місяця, першокурсники проходили військово-прикордонну підготовку на базі польового центру забезпечення навчального процесу академії. Ще учорашні абітурієнти отримали первинні знання з питань вогневої, фізичної, інженерної, топографічної та стройової підготовки. А сьогодні ці юнаки та дівчата, які обрали для себе почесну професію прикордонника, присягнули ніколи не зрадити Українському народові.

Серед першокурсників 13 курсантів є представниками військових династій, 14 курсантів мають значні успіхи у спортивній діяльності – майстри спорту, кандидати в майстри спорту, переможці та призери українських та міжнародних змагань, 2 курсантів виконували завдання в зоні проведення ООС, також 155 курсантів є випускниками військових ліцеїв.

У церемонії складання Військової присяги курсантами набору 2021 року взяли участь заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Сердюк, народні депутати України, представники обласної та міської влади, керівники обласних правоохоронних органів та командири військових частин гарнізону. Генерал-майор Сергій Сердюк привітав першокурсників з визначною подією в житті кожного військовослужбовця та додав, що вибір професії прикордонника у час, коли наша країна переживає військову агресію – це вчинок, гідний справжнього патріота. «Зі зброєю в руках ви присягаєте бути чесними, хоробрими, сумлінно та наполегливо вивчати військову справу, захищати незалежність, територіальну цілісність України», – зазначив він. Також Сергій Сердюк закликав присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих героїв, які захищаючи кордони рідної країни віддали найцінніше – своє життя.

Військовослужбовці академії поклали квіти до Меморіальної стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції. Молитву за прикордонників України звершив Преосвященнійший Павло, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України.

Після складання Присяги першокурсникам вручили зелені берети – символ мужності та честі, а також предмет особливої гордості кожного прикордонника. Берет зобов’язує бути взірцем для товаришів та першим серед побратимів.

Також під час заходу найкращі прикордонники Національної академії були нагороджені відзнаками та цінними подарунками від обласної та міської влади.

На завершення урочистостей курсанти та курсантки плац-параду академії продемонстрували своє вміння володіти зброєю, а для першокурсників та гостей свята виступив оркестр академії. Під час проходження особового складу урочистим маршем по головній площі міста пройшли також два парадні батальйони які представляли прикордонне відомство на параді військ, що відбувся на честь 30-ї річниці Незалежності України у місті Київ.

Вітаємо першокурсників у великій прикордонній родині та бажаємо ніколи не зраджувати Присязі захисника Батьківщини! 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси