«Кордон-2017»: виявлено понад 2,2 мільйона пачок сигарет, 520 незаконних мігрантів, 1,7 тисячі боєприпасів

НАЗАД
01 грудня 2017 11:16

Державна прикордонна служба України постійно протидіє загрозам та викликам національній безпеці країни. Для цього регулярно проводяться спеціальні прикордонні операцій на державному кордоні, із залученням силових відомств не тільки нашої держави, але і за

Державна прикордонна служба України постійно протидіє загрозам та викликам національній безпеці країни. Для цього регулярно проводяться спеціальні прикордонні операцій на державному кордоні, із залученням силових відомств не тільки нашої держави, але і закордоння.

Зокрема з 11 квітня по 30 листопада поточного року за ініціативи та під загальною координацією Державної прикордонної служби України була проведена спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2017». До неї окрім сил Держприкордонслужби залучались територіальні органи взаємодіючих структур, зокрема СБУ, НПУ, НГУ, ДМС, ДФС. Крім того, в межах компетенції були задіяні Укрзалізниця, Украерорух та радіотехнічні підрозділи Повітряних Сил ЗСУ. Важливо, що до цих заходів залучалися ресурси прикордонних відомств Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, та Молдови і міжнародних організацій, таких як Європейське агентство FRONTEX, Місія ЄС EUBAM, INTERPOL, EUROPOL.

«Кордон-2017» був направлений на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, упереджене реагування на прогнозований розвиток обстановки. А саме протидія нелегальній міграції, незаконному переміщенні підакцизних товарів, контрабанди наркотичних речовин, зброї та боєприпасів через державний кордон.

У ході проведення даної операції було забезпечено високий рівень взаємодії між органами та підрозділами Державної прикордонної служби України, взаємодіючими структурами та прикордонними відомствами суміжних держав. Крім того відбувався постійний та своєчасний обмін інформацією про можливу протиправну діяльність на державному кордоні.

У результаті  операції загалом було затримано більше 520 незаконних мігрантів, 1,3 тисячі порушників державного кордону та майже 930 осіб за порушення прикордонного режиму. В пропуску через державний кордон відмовлено майже 1 тисячі потенційним нелегальним мігрантам.

Крім того, виявлено та вилучено майже 58 тисяч літрів спирту, 2,2 мільйона пачок сигарет, 139 кілограмів наркотичних засобів, 300 одиниць зброї, близько 1,7 тисячі боєприпасів. Було виявлено 76 підроблених та понад 430 недійсних документів. Також затримано 47 осіб, які намагалися перемістити сигарети з використанням гідрокостюмів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси