«Контрабанда тютюну протягом цього року в країни ЄС зменшилася в 2-3 рази»

НАЗАД
21 жовтня 2020 13:59

«Ми доволі активно боремося з організованою транскордонною злочинністю, організованими злочинними групами, викриваємо схеми та способи переміщення сигарет», - розповів сьогодні під час конференції Перший заступник Голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко.

На пресконференції Володимир Нікіфоренко констатував, що посиливши спеціальні правові режими, окрім міжнародних каналів, було викрито організаторів, які застосовували інші способи переміщення сигарет через кордон, в тому числі переміщення сигарет малими літальними апаратами. Так, у вересні на Черкащині затримано пілота та вилучено надлегкий літак типу «Zenith» без бортового номера. За допомогою цього літального апарату тільки протягом однієї доби чотири рази правопорушники порушили повітряний простір до Румунії з метою переміщення тютюнових виробів.

  Крім того, у Івано-Франківській області затримано літак «АН-2», яким здійснювалося незаконне переміщення тютюнових виробів на територію Румунії. Також затримано трьох громадян України, жителів Хмельницької та Івано-Франківської областей, які перебували на борту повітряного судна. Неодноразово прикордонники викривали використання дронів та виявляли інші засоби у незаконному переміщенні контрабанди тютюну.

 «Загалом протягом цього року наші колеги, як всередині країни, так і міжнародні організації, правоохоронці суміжних з нами країн зазначають, що контрабанда тютюну в країни ЄС зменшилася в 2-3 рази»,  - розповів Володимир Нікіфоренко під час конференції з протидії нелегальній торгівлі тютюновими виробами. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси