Коли прикордонники і гартують, і гуртують

НАЗАД
27 лютого 2021 13:42

Державна прикордонна служба України відкрита для діалогу з громадою. Особливо коли питання стосується надання допомоги у патріотичному вихованні молоді.

У Маріуполі на базі одного з загальноосвітніх закладів три місяці тому створено патріотичний клуб «Юний прикордонник». Активну участь у його формуванні та розвитку беруть військовослужбовці Донецького прикордонного загону.

Так, днями аби заохотити учнівську молодь до активного та здорового способу життя у навчальному закладі проведено військово-спортивні змагання. Для організації заходу залучили, як чинних правоохоронців, так і ветеранів Держприкордонслужби України.

Етапами змагань були елементи дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Джура», що в останні роки набуває більшої популярності. «Клуб юних прикордонників це не тільки група фізично активного та здорового проведення часу, але й інтелектуального розвитку. Відповідно окрім змагань у військово-прикладних видах спорту, діти могли проявити себе і в теоретичному блоці. Загалом школярі змагались у бігу, переповзаннях, розборці-зборці автомата Калашнікова, знанні Національних символів та героїчних сторінок історії охорони кордонів України», - зазначив офіцер Донецького прикордонного загону Федір Темір, який був одним із суддів змагань.

Змагання проходили жваво, адже кожен з вихованців хотів вибороти першість. Нарівні з юнаками нормативи виконували й дівчата. Діти спритно долали імпровізовану смугу перешкод та з особливою відповідальністю виконували розбирання-збирання зброї. Пристрасті вирували не тільки у фізично активних дисциплінах, а й у творчому конкурсі, де учасники повинні були написати короткий твір про прикордонників. Учасники подолали всі етапи змагань, що став своєрідним першим заліком для клубу «Юний прикордонник». Переможці були нагороджені цінними подарунками, крім того, кожен отримав подяку від організаторів.

Зазначимо, що прикордонники активно допомагають навчальним закладам, де впроваджується патріотичне виховання. До прикладу Краматорський прикордонний загін опікується командою «Нащадки козака Щербини» з міста Торецьк, що є постійним учасником етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). І не випадково, що саме вихованці цих патріотичних гуртків стають на охорону українських кордонів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси