Кінологами не народжуються, ними стають за покликом серця

НАЗАД
17 березня 2023 14:53

У кінології найважливіше розуміти собак, адже навчити їх виконувати команди та слухатись може не кожен.

Ця професія вимагає сміливих, наполегливих та цілеспрямованих людей, які повністю віддаються своїй справі. Бути прикордонником-кінологом – це бути власником службового собаки, з яким вони виконують завдання з охорони державного кордону.

Чотирилапі охоронці кордону допомагають прикордонникам затримувати порушників, виявляти наркотики та вибухові речовини. Охороняти кордон в парі з таким помічником вирішив і прикордонник Роман Летій. Хлопець близько п’яти років проходить службу у прикордонному відомстві та охороняє західні рубежі нашої держави. Каже, що йому завжди подобалися собаки, тому дуже хотів стати кінологом.

«Навчити собаку тій чи іншій команді досить складно, адже кожен має свій характер та вдачу. Тут потрібно бути дуже терплячим та цілеспрямованим. Зараз я та мій чотирилапий напарник Тобі опановуємо нові для нас знання та навики. Тобі навчається на пошук наркотичних речовин і показує гарні результати, адже, як природжений мисливець, має хороші пошукові якості», - розповів Роман.

Тож, аби бути справжнім професіоналом своєї справи, кінолог повинен постійно розвиватися та вдосконалюватися, а найкращі фахівці виходять із тих, хто любить тварин та присвячує цій справі своє життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси