Картину, попередньо XV століття, українець приховав під продуктами харчування

НАЗАД
19 березня 2013 12:22

 

 

Учора в міжнародному пункті пропуску «Ягодин» прикордонники спільно з працівника

Учора в міжнародному пункті пропуску «Ягодин» прикордонники спільно з працівниками митниці запобігли вивезенню із України культурної цінності – картини, попередньо XV століття.

Близько 20-ї години для оформлення на виїзд із України в Республіку Польща прибув громадянин України. Чоловік їхав автомобілем польської реєстрації та обрав для руху «зелений коридор». Прикордонники цей транспортний засіб вже чекали, тому що мали оперативну інформацію про можливу контрабанду культурних цінностей, та ініціювали проведення спільно з митниками поглибленого огляду. Під час перевірки в салоні мікроавтобуса був виявлений ящик з продуктами харчування, що стояв між сидіннями. На його дні знаходилася замотана в папір та тканину дерев’яна картина з зображенням чоловіка розміром 52 х 35 см. На запитання про походження картини мандрівник відповів, що придбав її на ринку за 230 американських доларів, так як вона йому дуже сподобалась. А так упакував її для перевезення нібито випадково.

Наразі картина направлена  на експертизу в Луцький краєзнавчий музей, після чого і буде прийматись відповідне правове рішення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси