Із Варшави українець віз 8 монет ХVІІІ століття

НАЗАД
20 вересня 2013 11:17

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці виявили старовинні монети, які,можливо, мають культурну та історичну цінність.<

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці виявили старовинні монети, які, можливо, мають культурну та історичну цінність.

Близько опівночі на в’їзд в Україну прибув рейсовий автобус «Варшава - Рівне», в якому слідував громадянин України. Прикордонниками було ініційовано проведення спільного з митниками поглибленого огляду транспортного засобу та багажу. Під час огляду автобуса заборонених предметів виявлено не було. А от під час сканування речей з сумки для ноутбука українця дістали 42 паперові банкноти, датовані 1898-1946 роками, які він вніс у декларацію. В подальшому в кишені тієї ж сумки було виявлено пакетик з монетами.  Про них українець повідомив, що це дрібнички, які нібито не варті уваги. Насправді «дрібничками» виявились 8 монет номіналом 1, 2, 4, 10 копійок та дві монети «деньга», датовані 1726-1796 роками. Пояснень стосовно знайденого у чоловіка не знайшлося.

Усі матеріали по виявленню старовинних монет передано представникам УСБУ у Волинській області.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси