Їхнє завдання – врятувати життя побратима

НАЗАД
17 березня 2023 10:55

Підготовка підрозділів «Сталевого кордону» у розпалі.

Щойно завершився курс «Санітарних інструкторів», на якому прикордонники вчилися надавати домедичну допомогу пораненому в умовах бойових дій.

Бійці засвоїли практичні навички роботи санітарного інструктора в секторі обстрілу та секторі укриття. Тренувались евакуйовувати та транспортувати поранених з поля бою, опанували алгоритм надання домедичної допомоги MARCH.

Проведення декомпресії грудної клітини, внутрішньовенного доступу для здійснення ін’єкцій, установка назофарингеального повітроводу, проведення знеболювання та надання допомоги при невідкладних станах пораненому на полі бою та в ході евакуації – подібні маніпуляції рятують життя під час бойових дій, тому є обов’язковими для вивчення та відпрацювання.

Окрім базових знань з надання допомоги, прикордонники засвоїли ази, форми та сучасні методи проведення занять з тактичної медицини, тому надалі зможуть навчати тактичної медицини особовий склад своїх підрозділів. Майже усі вони обійматимуть посади санітарних інструкторів у штурмовій бригаді «Сталевий кордон».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси