Хронологія неправомірних дій російської сторони в Автономній Республіці Крим

НАЗАД
03 березня 2014 10:58

Протягом останніх діб спостерігаються непоодинокі випадки прибуття до Автономної Республіки Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм та угод. Так, о 8.45 28 лютого ц

Протягом останніх діб спостерігаються непоодинокі випадки прибуття до Автономної Республіки Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм та угод.

Так, о 8.45 28 лютого цього року пост технічного спостереження на мисі Такіль спостерігав переліт більше 10 бойових вертольотів з боку Російської Федерації в Україну.

3 вертольоти (2 КА-27 та 1 Мі-8) приземлилися в аеропорту «Кача» та були оформлені у прикордонно-митному відношенні встановленим порядком відповідно до раніше поданої заявки. Решта вертольотів приземлилися поряд з аеропортом, при цьому на запитання старшого прикордонного наряду щодо необхідності оформлення встановленим порядком цих вертольотів, які прибули на територію України з порушенням відповідної угоди без попередньої заявки, відповіді не отримано.

Старшим прикордонного наряду Державної прикордонної служби України було заявлено про порушення державного кордону України зазначеними вертольотами.

28 лютого цього року на аеродром «Гвардійський» прибуло 8 військово-транспортних літаків Збройних сил Російської Федерації ІЛ-76. Заявки від Російської сторони щодо прибуття цих літаків не надходило.

Прикордонному наряду, який прибув до місця посадки літаків, начальником гарнізону аеродром «Гвардійський» було відмовлено у здійсненні прикордонного контролю та заявлено, що вони не мають потреби у послугах Державної прикордонної служби України, а літаки будуть здійснювати посадку кожні 15 хвилин.

1 березня Рада Федерації Росії одноголосно прийняла пропозицію президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну.

О 21.10 1 березня ц.р. у порт Севастополя зайшли два великих десантних кораблі  Балтійського флоту Російської Федерації «Калінінград» та «Мінськ».

2 березня цього року до м. Севастополь зайшли великі десантні кораблі «Оленігорський Горняк» Північного флоту та «Георгій Побєдоносєц» Балтійського флоту Російської Федерації.

Захід військових кораблів здійснено з порушенням статті 30 Конвенції ООН по морському праву та пунктів 14 та 15 Правил плавання і перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, на рейдах та в портах України іноземних  військових  кораблів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 1996 року № 529, без дозволу Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси