Герой-прикордонник Віктор Синько навіки в строю…

НАЗАД
18 травня 2023 09:00

Учора військовослужбовці Чопського загону провели в останню путь полеглого побратима - штаб-сержанта Віктора Синька.

32-річний прикордонник загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Григорівка Донецької області. На жаль, отримані ним на полі бою поранення виявилися несумісними з життям.

Віктор Синько народився та виріс в Ужгороді. Після закінчення загальноосвітньої школи та Свалявського коледжу проходив строкову службу у складі 80 ДШБ.

Згодом долучився до Державної прикордонної служби України. Брав участь в АТО та займався волонтерською діяльністю. Під час волонтерства познайомився з майбутньою дружиною Тетяною. У подружжя народився син Максимко.

Віктор Синько проходив службу у підрозділах Чопського прикордонного загону. Водночас вступив до Національної академії Держприкордонслужби України на спеціальність «Право».

Початок повномасштабного вторгнення Віктор зустрів з колегами в академії, де 25 лютого 2022 року отримав диплом. За кілька днів разом із побратимами повернувся до служби.

Віктор сумлінно і віддано виконував бойові завдання на сході, а потім на півночі України. Там, на півночі, його призначили заступником начальника 2 прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування 7 прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Вже у квітні цього року прикордонник повернувся на Донеччину для виконання бойових завдань.

12 травня цього року штаб-сержант Віктор Синько загинув, поклавши життя за свободу та незалежність нашої країни.

Прощалися із загиблим Героєм в Ужгородському греко-католицькому катедральному соборі. Після заупокійної Літургії траурний кортеж вирушив на Пагорб Слави, де Героя поховали із військовими почестями.

У пам'яті рідних, друзів та побратимів він назавжди залишиться доброю і світлою Людиною, Патріотом України, Воїном-Героєм.

Вічна пам'ять та вічна Слава прикордонникові Віктору Синьку!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси