Експерти прикордонних відомств України та Німеччини обговорили питання розвитку співробітництва у сфері аналізу ризиків

НАЗАД
17 травня 2017 11:41

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати завдання Концепції інтегрованого управління кордонами в контексті підвищення рівня співпраці між прикордонними відомствами європейських країн.

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати завдання Концепції інтегрованого управління кордонами в контексті підвищення рівня співпраці між прикордонними відомствами європейських країн.

Так, у рамках реалізації вищезазначеної Концепції та на виконання Плану співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччина на 2016-2017 роки, з 15 по 17 травня 2017 року в м. Києві відбулась зустріч експертів прикордонних відомств України та Німеччини.

Під час зустрічі обговорено питання розвитку інформаційної взаємодії та співробітництва у сфері аналізу ризиків, а також опрацьовано черговий спільний аналітичний звіт з оцінки транскордонної злочинності в Україні та Німеччині.

За результатами спільної оцінки визнано, що обстановка на кордоні України з країнами-членами ЄС в цілому стабільна та контрольована. Основними загрозами у прикордонній сфері залишається нелегальна міграція, у тому числі з використанням підроблених та чужих документів.

Слід зазначити, що вперше такий спільний аналіз загроз з Федеральною поліцією проведено у 2016 році, як результат кропіткої роботи експертів управління аналізу ризиків Держприкордонслужби та департаменту оцінки та аналізу інформації Федеральної поліції.

Крім того, під час зустрічі, яка відбулась у грудні 2016 року, заступники керівників Держприкордонслужби та Федеральної поліції, високо оцінили ефективність співпраці аналітиків та перспективи розвитку співробітництва між правоохоронними відомствами України та Федеративної Республіки Німеччини, що забезпечить ефективну протидію транскордонній злочинності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси