Експерти Держприкордонслужби взяли участь у навчальному курсі ОБСЄ з безпеки та управління кордонами

НАЗАД
30 березня 2017 11:40

На базі Навчального центру Прикордонної варти Республіки Польща в м. Кентшин розпочався черговий модуль інтерактивного і дистанційного Міжнародного навчального курсу з питань забезпечення безпеки та управління кордонами для вищого керівного складу (BSMSL-

Декілька днів тому на базі Навчального центру Прикордонної варти Республіки Польща в м. Кентшин розпочався черговий модуль інтерактивного і дистанційного Міжнародного навчального курсу з питань забезпечення безпеки та управління кордонами для вищого керівного складу (BSMSL-2).

У цьому навчальному курсі взяли участь у якості експертів і слухачів представники Адміністрації та Національної академії Державної прикордонної служби України.

Упродовж двох тижнів представники прикордонних, митних і міграційних відомств з Австралії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану, Тунісу та України вивчатимуть питання особливостей отримання та оцінки інформації, а також аналізу ризиків. Зокрема, учасники здійснюватимуть оцінку загроз, вразливостей та впливу у сфері забезпечення безпеки кордонів, порядку організації та здійсненні профілювання ризиків. Крім того, розглядатимуться приклади систем прикордонної безпеки, у тому числі комплексної оцінки шенгенського типу та нові підходи до інтегрованого управління кордонами.

У ході курсу експерти з різних країн матимуть можливість практично ознайомитися з роботою Варминсько-Мазурського регіонального управління, прикордонних постів «Гжехотки» та «Безледи» Прикордонної варти Республіки Польща. Також вони розроблять оціночну систему для однієї з ділянок кордону, проведуть її оцінку та підготують доповідь.

Цікавим є те, що учасники навчання опрацюють курсові роботи, захист яких заплановано на червень 2017 року. Передбачається, що результати кращих робіт можна буде імплементувати на практиці у сфері забезпечення безпеки кордонів 57 держав-членів ОБСЄ та 11 партнерів по співробітництву.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси