Два ПЛР-тести на COVID-19 з позитивним результатом – статистика захворюваності прикордонників

НАЗАД
06 травня 2020 10:05

Станом на 6 травня 2020 року у результаті тестування військовослужбовців та працівників Державної прикордонної служби України на COVID-19 зафіксовано 20 позитивних ПЛР-тестів.

На даний момент під контролем медиків перебувають понад три сотні прикордонників, які контактували з хворими. Переважна більшість контактних осіб знаходяться на самоізоляції, решта – ізольовані в підрозділах чи обсерваторах.

Підрозділи охорони здоров’я Держприкордонслужби постійно контролюють процес лікування хворих, визначають коло контактних осіб, відслідковують стан їх самопочуття, за необхідності проводять експрес-тести чи ПЛР-діагностику на наявність захворювання.

З метою запобігання поширенню інфекції у відомстві змінено графіки роботи, щоб зменшити кількість фізичних контактів. Максимально використовуються можливості дистанційної форми, телефонного та відео-селекторного зв’язку тощо. У службових приміщеннях введено обов’язковий масковий режим, проводиться прибирання за допомогою дезінфікуючих засобів. Для персоналу, який здійснює прикордонний контроль осіб, які прибувають з осередків поширення хвороби, передбачені захисні комбінезони, окуляри.

Разом з тим, попри вжиті заходи, прикордонники щоденно заступають в наряди на охорону кордону, знаходяться у пунктах пропуску, на кордоні, лінії розмежування з окупованим Донбасом та адмінмежі з окупованим Кримом заради безпеки України та людей, які проживають в нашій країні.

Протягом минулої доби зафіксовано 2 нові випадки захворювання представників Державної прикордонної служби України в Закарпатській та Сумській області. У підрозділах проведено необхідну дезінфекцію приміщень та вжили всіх запобіжних заходів, зокрема й щодо направлення на самоізоляцію під контролем лікарів відомства персоналу, який контактував з хворими.

Загалом на сьогодні, із загальної кількості військовослужбовців та працівників Держприкордонслужби, які отримали лабораторно підтверджений діагноз COVID-19, одужали 4 військовослужбовці, 16 осіб продовжують лікування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси