До Адміністрації Державної прикордонної служби України завітали експерти Оціночної місії Європейського Союзу

НАЗАД
05 вересня 2013 12:25

3-4 вересня 2013 року в Адміністрації Державної прикордонної служби України працювали експерти Оціночної місії Європейського Союзу з метою аналізу прогресу у виконанні Плану дій щодо лібералізації ЄС візов

3-4 вересня 2013 року в Адміністрації Державної прикордонної служби України працювали експерти Оціночної місії Європейського Союзу з метою аналізу прогресу у виконанні Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України у сфері управління кордонами. У заході взяли участь експерт Європейського Союзу з питань інтегрованого управління кордонами Матті Сарасмаа, представники Представництва ЄС в Україні Іренеуш Фідос та Марія Стогова, директор Міжнародно-правового департаменту Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Олександр Мельников, представники Міністерства закордонних справ України, центральних органів виконавчої влади та інших правоохоронних органів.

Під час консультацій з європейськими експертами обговорювалися питання реалізації Концепції та Програми розвитку Держприкордонслужби на період до 2015 року, удосконалення правового регулювання діяльності прикордонного відомства та договірно-правового оформлення державного кордону, міжнародного прикордонного співробітництва, реалізації проектів міжнародно-технічної допомоги, виконання Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб та інші.

Зокрема під час доповідей було зазначено, що здійснення всіх необхідних заходів з метою імплементації Державної цільової правоохоронної програми „Облаштування та реконструкція державного кордону”, Програми розвитку Державної прикордонної служби України на період до 2015 року спрямовані на створення сучасної прикордонної служби європейського типу, яка посилить роль Державної прикордонної служби України у протидії транскордонній та транснаціональній злочинності, а також  сприятиме реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу. У свою чергу експерти Місії подякували прикордонникам за проведені консультації та змістовні доповіді  під час розгляду зазначених питань. Наразі експерти Євросоюзу розпочали роботу над звітом за результатами свого візиту. Результати оцінки Місії мають виключне значення для забезпечення виконання Україною І-ої фази Плану дій та переходу до його ІІ-ої фази під час Саміту Східного партнерства у Вільнюсі, що відбудеться у листопаді цього року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси