Для протидії тероризму прикордонники разом з взаємодіючими органами продовжують посилені заходи

НАЗАД
14 листопада 2017 10:56

В рамках протидії тероризму Державна прикордонна служба України за компетенцією продовжує посилені заходи на державному кордоні, здійснення контрольних та режимних заходів у контрольованих прикордонних районах, пунктах пропуску, а також інших об’єктах, ві

В рамках протидії тероризму Державна прикордонна служба України за компетенцією продовжує посилені заходи на державному кордоні, здійснення контрольних та режимних заходів у контрольованих прикордонних районах, пунктах пропуску, а також інших об’єктах, віднесених до сфери діяльності. 

Як вже повідомлялося, посилені заходи розпочалися на початку листопада і проводитимуться в усіх пунктах пропуску, і в першу чергу на українсько-російській ділянці, та стосовно іноземців і осіб без громадянства, особливо з країн ризику. Зокрема органи охорони державного кордону зосереджують увагу на додатковому контролі за іноземцями під час їх прибуття в Україну. До заходів також активно залучаються службові собаки та використовуються технічні засоби контролю.

Нагадаємо, що відповідне доручення правоохоронці отримали від Ради Національної безпеки і оборони України. В рамках цього доручення Держприкордонслужба узгодила питання співпраці з усіма силовими структурами України для реалізації необхідних заходів. У разі виявлення підозрілих осіб прикордонники ініціюватимуть проведення особистих оглядів спільно із представниками ДФС, а також залучатимуть співробітників СБУ для здійснення поглибленого огляду усіх без виключення автотранспортних засобів, на яких в’їжджають в Україну такі особи.

Причиною посилення заходів є тенденції до загострення терористичних ризиків і загроз з боку осіб, які мають на меті дестабілізувати ситуацію в нашій державі, змушують сектор безпеки України значно посилити режимні заходи, в тому числі охоронці державного кордону забезпечуватимуть посилення прикордонного контролю.

Як відмічав Секретар РНБО України Олександр Турчинов, з урахуванням реальних загроз, СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужбі України доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим, прикордонний контроль та охорону державного кордону з Російською Федерацією і вжити заходів щодо активізації інших дій. При цьому, допомогу в реалізації цих заходів надаватимуть усі силові структури України, а також висловлювалося сподівання на допомогу ветеранів АТО та всіх небайдужих громадян країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси