Дітям прикордонників, які загинули в боях за Україну, Президент вручив «символ сили» - паспорт з тризубом

НАЗАД
29 липня 2022 12:23

У Маріїнському палаці Президент Володимир Зеленський вручив перші паспорти громадянам України, яким виповнилося 14 років.

Церемонія відбулася під час заходів з нагоди Дня Української Державності, який ми відзначили вперше. Серед її учасників були також Єлізавета Блажко та Дмитро Горицький – діти прикордонників, котрі віддали свої життя у боях за Україну.

Напередодні Дня Української Державності виповнилася уже 8 річниця з дня загибелі батька Єлізавети – прапорщика Володимира Блажка. 27 липня 2014 загарбники з території росії випустили 250 снарядів по українських позиціях біля пункту пропуску «Довжанський», в результаті масованого артобстрілу загинуло четверо прикордонників.

Майстер-сержант Олександр Горицький, тато Дмитра, у свій день народження 24 лютого 2022 року, разом з побратимами зі зброєю в руках з першої секунди повномасштабної війни мужньо тримав лінію оборони. 26 лютого смертю хоробрих прикордонник Олександр Горицький загинув в бою із російськими загарбниками під час оборони Чернігова.

«Цей паспорт – паспорт громадянина України, який ви сьогодні отримуєте, символізує силу. Його знають і поважають в усіх країнах світу, і навіть там, де не мають свободи сказати про це відкрито», – наголосив Володимир Зеленський під час вручення документів. Президент нагадав, що Україна переживала різні періоди у своїй понад тисячолітній історії – піднесення й спади, перемоги та втрати, героїзм і спокій. «Але не було жодного періоду, коли б ми втратили нашу національну силу – нашу українську любов до свободи, наше особливе відчуття незалежності й нашу міцність – усе те, що вповні проявилося саме зараз, коли ми воюємо за майбутнє для України, за майбутнє для всіх вас».

Володимир Зеленський переконаний, що юні українці ще не раз зможуть відчути повагу до себе та своїх паспортів. «І, будь ласка, робіть усе для того, щоб сила України й повага до України лише зростали», – закликав Глава держави й побажав усім дітям успіхів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси