Держприкордонслужба України продовжує анонсовані реформи

НАЗАД
11 листопада 2014 16:23

Державна прикордонна служба продовжує комплекс заходів щодо протидії протиправній діяльності на кордоні, визначених Президентом України на нараді з керівниками правоохоронних відомств в Одесі 23 жовтня.<

Державна прикордонна служба продовжує комплекс заходів щодо протидії протиправній діяльності на кордоні, визначених Президентом України на нараді з керівниками правоохоронних відомств в Одесі 23 жовтня.

Зокрема, Держприкордонслужба суттєво посилила протидію організованій злочинності на кордоні. Заходи проводяться у тісній взаємодії із відповідними підрозділами СБУ, прокуратури, фіскальної служби, іншими правоохоронними органами. Ця робота вже дає перші результати. Лише впродовж останнього місяця у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість припинених фактів контрабанди зросла майже вдвічі, а виявлених боєприпасів – втричі. Припинено діяльність кількох організованих каналів переправлення нелегальних мігрантів.   

Поряд з цим основна увага керівництвом Держприкордонслужби приділяється і протидії протиправній діяльності серед персоналу відомства. Впродовж останніх тижнів за послаблення управлінського контролю звільнено з посад та відсторонено від виконання обов’язків низку керівників органів охорони кордону та посадових осіб регіональних управлінь. В органах охорони кордону ініційовано службові перевірки, за участі громадських організацій та представників місцевої влади проведено конференції з питань культури прикордонного контролю та профілактики зловживань.

З метою всебічного вивчення проблематики кордону та оперативного реагування на нагальні питання в Адміністрації Держприкордонслужби створюється ряд платформ для спілкування. До участі в них залучатимуться і представники громадських організацій.    

Особливу увагу керівництво відомства приділяє профілактиці корупційних дій на адміністративному кордоні із тимчасово окупованою АР Крим. З метою перевірки скарг громадян, що надходять до Адміністрації Держприкордонслужби, а також інформації в ЗМІ щодо неправомірних дій посадових осіб, на цю ділянку виїхала спеціальна група. На період роботи групи низку посадових осіб підрозділів та органів охорони кордону також відсторонено від виконання обов’язків. За результатами перевірки, у разі підтвердження фактів протиправних дій, по кожному випадку будуть прийняті відповідні правові рішення.

Державна прикордонна служба взяла курс на очищення своїх лав від осіб, які беруть участь у протиправній діяльності, і ці зміни невідворотні. Попередні результати цієї роботи та шляхи подальшої реалізації оновленого курсу відомства будуть обговорені на Колегії Держприкордонслужби, що відбудеться наприкінці тижня. В основі діяльності реформованого відомства має лежати правова та соціальна складова виконання прикордонниками своїх обов’язків. В свою чергу законослухняні громадяни під час перетину кордону мають відчувати себе захищеними та подорожувати з максимальним комфортом.

Державна прикордонна служба ще раз нагадує громадянам, що у разі виникнення обґрунтованих скарг на дії персоналу відомства та інших проблемних питань вони можуть цілодобово звертатися за телефоном «гарячої лінії» (044) 527-63-63.

Водночас Державна прикордонна служба звертає увагу, що до її повноважень входять питання безпеки на кордоні, а також комплекс заходів паспортного контролю. Персонал відомства не має відношення до проблематики розмитнення автомобілів, товарів, у тому числі гуманітарного характеру, що прямують через державний кордон.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси