Держприкордонслужба та Профспілка працівників державних установ України уклали Галузеву угоду на 2018 -2020 роки

НАЗАД
04 грудня 2017 14:09

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулося підписання Галузевої угоди між Держприкордонслужбою та Профспілкою працівників державних установ України на 2018 -2020 роки. Вона визначає зобов’язання та домовленості обов’язкові до виконання між обома сторон

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося підписання Галузевої угоди між Держприкордонслужбою та Профспілкою працівників державних установ України на 2018 -2020 роки. Вона визначає зобов’язання та домовленості обов’язкові до виконання між обома сторонами.

Угоду з боку прикордонного відомствапідписав Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, а від Профспілки працівників державних установ України її очільник Юрій Піжук.

Виступаючи перед присутніми очільник прикордонного відомства наголосив: «Профспілка є наше майбутнє, і я висловлюю своє прохання й пропозицію щодо підтримки Стороною профспілки наших намагань і заходів у боротьбі з корупцією і щодо соціального захисту людини праці та сподіваюсь на взаємну підтримку».

«Профспілка і Адміністрація Державної прикордонної служби України з 2009 року працює в рамках Галузевої угоди, і співпраця керівництва та профспілки вашого відомства є взірцем ведення норм соціального захисту»,- відзначив під час зустрічі Голова профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук.

Відмітимо, що дана Галузева угода укладена у відповідності до низки законів України та Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні. Попередній документ між Держприкордонслужбою та Профспілкою працівників діяв протягом 2015-2017 років.

Підписана сьогодні Угода визначає основні принципи визнання повноважень, захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників, встановлення ділових партнерських взаємовідносин в інтересах охорони державного кордону України.

Варто зазначити, що Сторони разом вирішуватимуть галузеві соціально-економічні проблеми й забезпечуватимуть участь своїх представників у роботі зборів (конференцій) з укладення, обговорення і виконання колективних договорів (угод) та Галузевої угоди, у роботі примирних комісій з розв`язання колективних трудових спорів. Крім того, документом передбачено забезпечення працівникам належних умов праці та створення умов для підвищення професійної майстерності, підвищення кваліфікації та стимулювання навчання за напрямом діяльності. Також забезпечуватиметься участь представників Профспілки та організацій профспілки Держприкордонслужби в межах їх компетенції в роботі колегій, службових нарадах і робочих засіданнях у разі розгляду питань, що належать до соціально-економічної сфери, соціального, правового та трудового захисту працівників.

Угода набирає чинності з дня її підписання та діє до 31 грудня 2020 року, або до укладення нової чи продовження терміну дії цієї Угоди. Відмітимо, що норми документу забезпечуватимуть надійний громадський контроль за дотриманням норм чинного законодавства України у сфері трудових відносин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси