Держприкордонслужба представила кандидатів на посади керівників прикордонних загонів в рамках проєкту «Нове обличчя керівного складу»

НАЗАД
10 вересня 2021 15:51

У Києві Державна прикордонна служба України провела заключну частину чергового відкритого та прозорого конкурсу для призначення кандидатів на посади начальників органів охорони державного кордону.

Конкурс проводився в рамках проєкту «Нове обличчя керівного складу» за підтримки Посольства США в Україні та Міжнародної організації з міграції і проходив з 8 вересня на базі одного з прикордонних підрозділів в столиці. Сьогодні, 10 вересня, Держприкордонслужба представила переможців.

«Проєкт НОКС – це інтегрування міжнародно визнаних підходів, моделей управління і це, як на мене, є основою для реформування будь-якої структури. Це та мета, яку ми ставимо собі, ставили собі 2 роки тому, і це ті підходи, які реалізуються сьогодні на прикладі Держприкордонслужби», – зазначив Міністр  внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Я, як новий міністр, буду всіляко підтримувати такий підхід і не тільки в межах Держприкордонслужби, де є цей проєкт, але і в інших структурах, які з моєї точки зору, також потребують чіткого, виваженого, професійного і, головне, прозорого підходу до формування відбору керівних кадрів», – наголосив він.

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, як очільниця міжвідомчої групи з питань Інтегрованого управління кордонами, висловила підтримку запровадженому проєкту і зазначила: «Я дійсно вірю в те, що кожен з вас, хто переможе, або вже переміг в цьому конкурсі вдвічі більше буде цінувати ті професійні здобутки і ті посади, які ви отримали, адже ви їх здобули власною працею, власним професіоналізмом прозоро та чесно, тому і вся відповідальність лежить сьогодні на вас».

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко подякував за підтримку з боку міжнародних партнерів та офіцерам, які взяли участь у відборі і наголосив на великій відповідальності, яка лягла на переможців конкурсу.

«Реалізація проєкту НОКС – це найбільша моя мрія. Я хотів щоб відомство було прозорим, відкритим і справедливим для кожного. Тому проєкт є однією з тих цеглин, з яких ми закладаємо всю систему», - сказав він.

Свою підтримку та найщиріші вітання учасникам прозорого змагального відбору висловили Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, Головний координатор з надання допомоги Посольства США в Україні Девід Шлефер та Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Ан Нгуєн.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко висловив переконання, що впроваджений відбір посилить позиції Служби на шляху до створення сучасного правоохоронного відомства та забезпечить зростання рівня довіри українського суспільства до Державної прикордонної служби України.

Під час оголошення рейтингу кандидатів, лідируючі позиції в якому посіли полковники Андрій Кулєш, Василь Вітровчак та Богдан Ігнатюк, зазначалося, що всі учасники вже є переможцями, оскільки змогли показати свої кращі якості, гідно представили достатній багаж знань, досвід роботи та розкрили свій управлінський потенціал.

Безпосередньо на заході був доведений наказ Голови ДПСУ про призначення переможця відбору - Андрія Кулєша - начальником Мукачівського прикордонного загону.

Відмітимо, що впродовж 2019-2021 років в рамках проєкту «Нове обличчя керівного складу» проведено вже сім відборів на посади начальників органів охорони кордону, перших заступників начальників органів охорони кордону, заступників начальників органів охорони кордону з оперативно-розшукової роботи та заступників начальників органів охорони кордону з персоналу. Всього свої сили випробовували 190 кандидатів, з яких 132 зараховано в кадровий резерв. 52 офіцери вже призначені на посади.

У цьому, восьмому, відборі конкурували 18 офіцерів. За два дні усі фіналісти пройшли серйозний відбір, під час якого перевірено їх професійні якості, рівень інтелектуального розвитку, фізичну і психологічну готовність та особисту мотивацію. На завершення кожен мав кваліфікаційну співбесіду з комісією, до складу якої входили кращі українські та іноземні фахівці.

Окремо зазначимо, наприкінці минулого року проєкт «Нове обличчя керівного складу» Держприкордонслужба України презентувала на Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. У ході його обговорення члени Комітету наголошували, що це впровадження кращих практик прикордонного менеджменту і його можна розглядати для адаптації та поширення і на інші міністерства та відомства сектору безпеки та оборони.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси