Державна прикордонна служба України вже готова для запровадження спільного контролю на українсько-російському кордоні

НАЗАД
01 березня 2013 14:46

В очікуванні туристичного сезону, Держприкордонслужба України продовжує реалізовувати комплекс інноваційних заходів, направлених на забезпечення комфорту

В очікуванні туристичного сезону, Держприкордонслужба України продовжує реалізовувати комплекс інноваційних заходів, направлених на забезпечення комфорту громадян під час перетину державного кордону.

Одним із них є спільний контроль, який був запроваджений ще до Євро-2012 і вже досить ефективно здійснюється на українсько-польському кордоні. Наприклад, свою ефективність підтвердила практика однієї зупинки. А отримання завчасної інформації про осіб, які слідують через кордон   (особливо це стосується великих туристичних груп), дає змогу у 2,5  рази скоротити час оформлення пасажирів.

Про те, що і українсько-російський кордон найближчим часом перетинати стане легше, під час своєї поїздки до Східного регіонального управління заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-полковник Павло Шишолін. 

«Ми готові вже сьогодні організувати спільний контроль, - зазначив він. Нормативна база фактично вже є, лишилося погодити її з російськими колегами. На жаль, вони мають свої внутрішні проблеми щодо консолідації позицій між усіма контролюючими органами. А це трошки стримує».

Павло Шишолін також зауважив, що Державна прикордонна служба України завершує підготовку всього пакету документів для реалізації спільного контролю. Першочергово спільну прикордонну перевірку заплановано запровадити на новоствореному автомобільному пункті пропуску "Куйбишево (Дьяково)" в Донецькій області. Передбачається, що прикордонники та митники обох країн будуть проводити перевірку в одному пункті пропуску.

«Сьогодні, згідно з дорученням Президента України та Президента Російської Федерації, ми завершуємо підготовку документів для того, аби розпочати спільний контроль не лише у формі експерименту в одному пункті пропуску, а вже як повсякденну роботу з подальшим розповсюдженням на інші пункти пропуску", - підкреслив Павло Шишолін.

Для прикладу, минулого року тільки у пунктах пропуску на ділянці відповідальності Харківського загону співробітниками Держприкордонслужби оформлено і пропущено через кордон  понад 12 мільйонів осіб та 2 мільйони 300 тисяч транспортних засобів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси