Де вона – там життя

НАЗАД
08 серпня 2022 16:59

Прикордонниця Тетяна - універсальний солдат екстреної медицини, парамедик.

Однострій охоронців кордону жінка-парамедик і водночас мама трьох дітей, одягла 24 лютого. Рішення прийняла заздалегідь, бо відчувала що час, коли її навики будуть дуже потрібні, ось-ось настане.

- Під звуки перших вибухів разом з чоловіком зібрали дітей і доправили з близькими родичами у більш безпечне місце, - розповідає Тетяна. - Видихнувши всі тривоги, я, чоловік та наші друзі почали планувати, що робити. Хлопці прийняли рішення йти до прикордонників, я пішла з ними.

Так прикордонна родина поповнилася захисниками, кожен з яких приніс свої навички та вміння.

Досвід надання медичної допомоги в складних умовах під час бойових дій Тетяна отримала ще у 2015 на сході нашої країни, виїздила туди неодноразово.

Згодом, коли ситуація на фронті більш-менш стабілізувалася, жінка повернулася до звичного цивільного життя.  Народила ще двох чудових малюків. З сім’єю планувала своє сьогодні і завтра. Мала успіхи у започаткованому нею бізнесі. Мріяла про подорожі. Але сталося 24 лютого, і усі особисті плани стали у перспективі. Настав час боротьби, аби життя тривало.

- В умовах війни медик до усього, що відбувається навкруги, повинен ставитись виключно прагматично, - упевнена Тетяна. Війна не пробачає сентиментів чи сумнівів. Рішення повинні прийматися блискавично. І тільки холодний розум допоможе в екстреній ситуації.

Зараз Тетяна невтомно, майже щоденно, організовує та проводить практичні заняття по медицині. Знання, якими Тетяна ділиться, безцінні - вона навчає берегти життя.

- Я тут на своєму місці, я роблю те, що можу і вмію. Зараз від нас усіх залежить доля країни. Ми повинні бути разом. Разом переможемо! Треба вірити і щодня боротися!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси