Через спробу невідомих автівками блокувати прикордонний наряд, правоохоронці були змушені здійснити попереджувальні постріли

НАЗАД
07 листопада 2016 12:55

<лизько 3-ї години ночі на Рівненщині невідомі здійснили невдалу спробу блокувати прикордонний наряд, який рухався службовим автомобілем. Охоронці кордону несли службу на автомобілі «УАЗ» та поверталися до прикордонного підрозділу.

Сьогодні близько 3-ї години ночі на Рівненщині невідомі здійснили невдалу спробу блокувати прикордонний наряд, який рухався службовим автомобілем.

Охоронці кордону несли службу на автомобілі «УАЗ» та поверталися до прикордонного підрозділу. В цей час на дорозі між населеними пунктами Жадень та Миляч прикордонний патруль спробували блокувати невідомі на трьох автомобілях. Зокрема, транспортними засобами «Мерседес Віто», «Фольксваген-Кадді» та «Опель Вектра» вони намагалися притиснути прикордонний «УАЗ» до узбіччя дороги, можливо навіть скинути в кювет. Всі автівки були без номерних знаків.

Маневруючи, прикордонники зупинилися уникнувши перекидання чи серйозного зіткнення. Зважаючи на можливу загрозу життю військовослужбовців, старший наряду змушений був застосувати зброю та здійснити попереджувальні пострілі з автомату вгору. Після цього невідомі відразу вдалися до втечі та зникли з місця.

Під час даного факту ніхто з охоронців кордону не постраждав, лише були здійснені незначні пошкодження службового автомобіля.

Через дану ситуацію були підняті додаткові резерви прикордонного підрозділу, а також поінформовано взаємодіючі правоохоронні органи. Наразі оперативними шляхами встановлюється коло причетних до нападу осіб.

За фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 348 ККУ щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу під час виконанням службових обов'язків до Нацполіції направлено повідомлення. В даний час очікується внесення даних до ЄРДР.

Наголосимо, незважаючи ні на що Державна прикордонна служби України лише нарощуватиме зусилля з протидії протиправній діяльності на державному кордоні. Будь-які дії з боку злочинних елементів знаходитимуть адекватну відповідь. Прикордонне відомство вживатиме всіх необхідних заходів, аби зберегти життя персоналу та протидіяти організованій злочинності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси