Бустерна доза COVID-вакцини – шанс стримати пандемію

НАЗАД
24 сiчня 2022 16:13

Бустерна вакцина – це додаткова доза щеплення, яка підсилює дію попередніх.

Сьогодні військовослужбовці та працівники Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса зі складу Об’єднаних сил долучилися до вакцинації третьою дозою від COVID-19. Для щеплення використовувалася вакцина Сomirnaty/Pfizer-BioNTech. Процедура проводилася в добровільній та безоплатній формі, після ретельного медичного огляду.

Важливо розуміти, вакцинація – наразі найдієвіший механізм у боротьбі з пандемією. Своєчасне щеплення значно знижує ризик негативного впливу небезпечного вірусу та гарантує легший перебіг хвороби.

Зауважмо, що третя, бустерна доза вакцини, вводиться якщо після проходження повного курсу щеплення проти COVID-19 пройшло від 6 до 9 місяців.

Після її введення можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб від моменту третьої вакцинації.

Нагадаємо, минулого тижня у прикордонному відомстві розпочалися планові заходи зі щеплення  персоналу бустерною (третьою) дозою вакцини.

Процес щеплення відбуватиметься у всіх органах Держприкордонслужби і охоплюватиме всі категорії персоналу. Наразі такі заходи вже розпочалися в Адміністрації відомства та підрозділах в зоні проведення ООС.

Зазначимо, щеплення особового складу Держприкордонслужби розпочалося з березня 2021-го. І вже на сьогодні 97%  особового складу отримали одну дозу вакцини, 93% – персоналу пройшли ревакцинацію.    

У відомстві проведені всі необхідні розрахунки потреб для забезпечення прикордонників вакциною. Проблем з її отриманням немає.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси