Близько 20 людей здійснили спробу блокувати прикордонні наряди, аби звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь пакунки з товарами

НАЗАД
22 вересня 2016 10:08

Системні заходи, які проводить Державна прикордонна служба України з протидії протиправній діяльності на державному кордоні, нівелюють наміри злочинних елементів з їх незаконними оборудками.

Системні заходи, які проводить Державна прикордонна служба України з протидії протиправній діяльності на державному кордоні, нівелюють наміри злочинних елементів з їх незаконними оборудками. В свою чергу останні, аби продовжувати займатися контрабандним «бізнесом», шляхом підбурювання місцевого населення все частіше намагаються фізично перешкоджати виконанню службових завдань прикордонним нарядам.

Так, учора ввечері на Волині близько 20 людей здійснили спробу блокувати прикордонників, щоб звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь товари.

За деякий час до цього прикордонні наряди відділу «Доманове» Луцького загону затримали у Ратнівському районі двох порушників. Українці саме намагалися перенести пакунки через кордон до Білорусі на напрямку українського населеного пункту Сільця Млинівські.

Невдовзі до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі в кількості до 20 осіб на транспортних засобах. Вони блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювались та погрожували охоронцям кордону розправою. Ігноруючи усні вимоги прикордонників невідомі почали відтісняти затриманих від правоохоронців, продовжували вести себе агресивно по відношенню до складу прикордонних нарядів та розпочали фізичний опір. У зв’язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів швидко сівши в автомобілі втекла з місця події в напрямку населеного пункту.  

За вказаним фактом поінформовано прокуратуру Волинської області, Головне управління Національної поліції та Управління Служби безпеки у Волинській області та інші взаємодіючі органи. В даний час здійснюються заходи з встановлення та затримання правопорушників та їх пособників.

За фактом нападу на прикордонний наряд внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Відмітимо, що, незважаючи на будь-які дії з боку злочинних елементів, Державна прикордонна служба продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів із забезпечення надійної охорони державного кордону та протидії організованій злочинності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси