Агресор продовжує обстрілювати з росії прикордонні громади України

НАЗАД
09 серпня 2022 10:30

Учора, 8 серпня, загарбники обстрілювали українське прикордоння із застосуванням великокаліберної стрілецької зброї, мінометів, реактивної та ствольної артилерії.

Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Миропільська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська і Шалигінська громади Сумської області, Семенівська громада на Чернігівщині та Золочівська – на Харківщині.

Вранці противник з боку російського населеного пункту кучеров здійснив обстріл території Миропільської громади з великокаліберного кулемета.

З боку російського населеного пункту дронівка загарбники двічі обстрілювали територію Краснопільської громади, нараховано близько пів сотні вибухів артилерійських снарядів та мінометних мін.

Близько десятка артснарядів окупанти випустили з боку російського села зерново по території Середино-Будської громади.

По околицях населених пунктів Шалигінської громади росіяни гатили із самохідних артилерійських установок та РСЗВ. Зафіксовано понад 20 прильотів. Унаслідок розриву ворожого снаряду від осколкового поранення в область шиї загинула місцева мешканка.

В цей же час 4 вибухи з міномета пролунали й на території Хотінської громади, вогонь вівся з російського населеного пункту єлізаветовка.

Пізніше із застосуванням РСЗВ «Град» та 120-мм мінометів противник наніс вогневе ураження по території Великописарівської громади, нараховано більше 15 приходів. Вогонь вівся з російського населеного пункту пороз.

Також, у другій половині дня ворог з російського населеного пункту безимено накрив артилерійським вогнем зі 122-мм САУ територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною. Нараховано близько десятка прильотів.

Семенівську громаду на Чернігівщині ворог двічі обстріляв, застосувавши міномети та реактивну систему залпового вогню, майже 20 прильотів. Вогонь відкривали з боку російських населених пунктів ломаківка та бровничі.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси